неділю, 17 січня 2021 р.

Зворушливий ангел намальований світлом



Надрукував один з перших знімків, який я зробив у театрі. Вистава Сергія Павлюка (Сергій Павлюк) "Так не буває" за п'єсою Марії Ладо "Дуже проста історія". Грудень 2012. Написав Богдан Головченко завліт Миколаївського академічного українського театру.
Займаюсь ціанотипією менше року і помітив, що навіть якщо дотримуватись чіткої послідовності, все одно результат не буде таким однаковим як у цифрової машини. Щоразу різна температура повітря, мікроскопічно, але різні умови сушіння та промивки.
Поки було сонце, придатне для друку, мав ще різну інтенсивність освітлення. Зараз працюю з УФ лампою і маю контроль над тривалістю експонування. І це цікаво: щоразу отримувати новий результат, експериментувати із різними сюжетами, контрастністю, яскравістю негативів.
Сподіваюсь, що цього року вдасться зробити виставку ціанотипії. Для цього задуму обираю та обробляю найцікавіші, на мій погляд, кадри. Цей — напевно один із знакових. 
На фото: заслужений артист України Андрій Дерік. Відбиток 18х18 сантиметрів. Акварельний папір 300 г/м2.
Планую оформити в рамі з паспарту (про це далі).
Поки не завершив відбір знімків для виставки, але планую надрукувати для цього проєкт до 20 робіт. Дякую тим, хто надихає на такі ідеї.

P. S. Практично будь-яку роботу з виставки можна буде придбати. Повірте, дивитися на ціанотипії наживо ще краще ніж з екрана. Тим паче, що планую зробити декілька робіт досить великого розміру.
Такий артефакт для дому чи офісу обов'язково приверне увагу знайомих та друзів або стане гарним подарунком людині, яка оцінить ваш витончений смак (варіант індивідуального знімання + обробки і друку теж можливий; пишіть якщо зацікавить)


Немає коментарів: