четвер, 24 грудня 2020 р.

Миколаївці завоювали дев’ять медалей на ХХІ Всеукраїнському турнірі з тхеквондо ВТФ «Діти України».




20 грудня 2020-го року в Харкові майже 600 спортсменів із 47-ми клубів із 16 областей України взяли участь у ХХІ Всеукраїнському турнірі з тхеквондо ВТФ «Діти України».

Спортсмени розіграли медалі в розділах «керугі» (поєдинки) та «пумсе» (формальні вправи) в чотирьох вікових категоріях: молодші юнаки (2011-2012), юнаки (2009-2010), кадети (2006-2008) та юніори (2003-2005).


Миколаїв представляли 15 учасників, яких підготували тренери Григорій Хозяінов та Павло Жуковський.

За підсумками турніру миколаївські тхеквондисти завоювали дев’ять нагород. Золоті медалі вибороли: Георгій Запорожченко, Анна Кузик, Олександра Лабузова. Бронзові медалі завоювали: Даниіл Гілко, Лев Дацько, Артем Митник, Самір Мірзоєв, Микита Сломов, Михайло Хода.

Президент Миколаївської обласної федерації тхеквондо Григорій Хозяінов зазначив:


У зв’язку з пандемією COVID-19 чимало змагань у цьому році, на жаль, не відбулися. Тому хочу подякувати представникам оргкомітету турніру «Діти України», які в непростих умовах на високому рівні організували цей важливий захід. «Діти України» - це традиційний передноворічний турнір для юних спортсменів. Під час цих змагань підводять підсумки року в українському тхеквондо. Учасниками турніру в різні роки були всі провідні тхеквондисти України.

За словами тренера Григорія Хозяінова, змагання відбулися з дотриманням усіх карантинних вимог, без присутності глядачів. Проте вболівальники могли дивитися онлайн-трансляцію турніру.

Переможець турніру Георгій Запорожченко розповів:

Я займаюся тхеквондо сім років. Брав участь у багатьох змаганнях. Став Чемпіоном України в категорії «молодші юнаки» в 2018-му році. Але майже рік не було можливості брати участь у турнірах. Тому для мене це чудовий новорічний подарунок. «Діти України» справді особливий турнір, що наповнює почуттями патріотизму й гордості за велику й дружну українську тхеквондо-родину. Тому хочу подякувати організаторам змагань, а також тренеру, мамі та всім учасникам нашої команди. Їхні поради та віра в мене дали той поштовх, що був потрібен для того, щоб завоювати золоту медаль.


Цьогорічний турнір присвятили 30-річчю Національного Олімпійського комітету України та 20-річчю відділення НОК України в Харківській області.

Тетяна Бакоцька.


Немає коментарів: