вівторок, 24 листопада 2020 р.

1-а сесія Одеської міськради нового скликання майже нічого не вирішила

24 листопада відбулася перша сесія Одеської міськради нового, 8-го скликання, яка продемонструвала, що робота цього нового скликання буде сильно непростий. 

В теорії на першій сесії покладається вибирати секретаря ради, а в ідеалі - сформувати постійні комісії.  Але цього не сталося: обмежилися прийняттям присяги і оголошенням складу депутатських фракцій. Присягу (з 12:18) зачитав Олег Філімонов - на правах "суперстара".

 Це означає, що торги з приводу конфігурації влади в місті ще не завершені.

 За нашою інформацією, проблем кілька.  Ключовий з них є узгодження поділу сфер впливу між «євросолідарності» і «Слугами народу»: зокрема, обидві партії претендують на пост глави бюджетної комісії, що грає ключову роль в розподілу бюджетних коштів.

 А від досягнення компромісу між ЄС і «слугами» залежить доля ключової посади секретаря міськради.  До речі, ходять чутки, що у «слуг народу» з цього приводу теж не все так однозначно, і крім ректора ОНУ Коваля на цей пост також претендує Ольга  Квасницька (представляє в Одесі інтереси грантоїдських груп в СН).

 Ну і як завжди в своєму репертуарі ОПЗЖ: ці навіть не змогли визначитися з главою своєї фракції в міськраді.  Місце ділять Богдан Гіганов (група Рабиновича-Столара-Плачкової) і Віктор Баранський (група Бойко-Скорика).

Одеський городовий.




Немає коментарів: