четвер, 8 жовтня 2020 р.

В Україні запустили унікальний мобільний додаток



Українська команда експертів, аналітиків та it-спеціалістів розробила унікальний мобільний додаток, в основі якого знаходиться технологія розпізнавання обличчя. Таке рішення є першим у світі прикладом використання сучасних технологій у політичному та виборчому процесі. Суть розробленої програми в тому, що виборці можуть відсканувати зображення політика з будь-яких рекламних носіїв та отримати інформацію про нього і його політичну діяльність.

Протягом 2019-2020 року незалежні експерти та команда ГО “Інститут політичної інформації”, при підтримці міжнародної організації “Internews Network” працювала над втіленням цієї технології та реалізації проекту.

PolitScanner - мобільний додаток який допомагає швидко та зручно отримати інформацію про політика та його діяльність, біографію, програму і доходи. Для використання додатку треба його завантажити на мобільний пристрій, а потім навести камеру телефона на зображення політика, який зацікавив виборця. Протягом кількох секунд можна отримати детальну інформацію про діяльність політика, його біографію, доходи і передвиборчу програму.

Використовуючи додаток PolitScanner виборець має можливість проаналізувати зображення політика на будь-якому електронному носії (ТВ, планшети, мобільні пристрої) та в газетах, брошурах, білбордах або інших видах політичної реклами де є фотографія кандидата. Технологія розпізнавання облич перенаправить користувача на сторінку кандидата де буде необхідна для виборця інформація.

Мета проекту підвищити зацікавленість у політичних процесах більш широких кіл виборців, залучення молоді та активних громадян до обговорення політичних програм кандидатів їх політичного бекграунду та обіцянок. Задля досягнення цієї мети використовуються технології гейміфікації та візуалізації даних.

Мобільний додаток доступний для використання в Одесі, Львові, Харкові, Дніпрі, Києві, Маріуполі, Миколаєві, Івано-Франківську, Вінниці, Запоріжжі, Луцьку, Тернополі та Кривому Розі. Команда проекту працює над тим, щоб розширити список міст.

П.Колотвін.



Немає коментарів: