суботу, 24 жовтня 2020 р.

Что треба знати про вибори?




У неділю 25 жовтня, українці голосуватимуть на місцевих виборах. Місцеві вибори 2020 року ознаменують завершення процесу реформи децентралізації та значно відрізнятимуться від минулих місцевих виборів 2015 року, оскільки застосовуватимуться нові виборчі системи. Це також будуть перші місцеві вибори, які відбудуться після того, як Президент України Володимир Зеленський був обраний на посаду.

Крім того, вперше українські громадяни, які є внутрішньо-переміщеними особами внаслідок збройного конфлікту, та інші внутрішні мігранти зможуть проголосувати на місцевих виборах там, де вони проживають. Це потенційно може надати мільйонам нових виборців право обирати та впливати на процес прийняття рішень в їхніх місцевих громадах.

Для того, щоб допомогти Вам зрозуміти цей важливий виборчий процес, Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) пропонує ознайомитись із документом «Місцеві вибори в Україні 2020: найпоширеніші запитання» українською мовою. Цей документ також доступний на веб-сайті IFES англійською мовою.

Найпоширеніші запитання включають:
За кого голосують громадяни в день виборів?
Які положення сприяють рівності жінок-кандидаток?
Чи передбачено другий тур виборів?
Що роблять виборчі комісії, щоб убезпечити вибори та виборців під час пандемії COVID-19?


Немає коментарів: