четвер, 1 жовтня 2020 р.

Більше третини шкіл Миколаївщини не мають швидкісного Інтернету



У Миколаївській області 174 школи не мають швидкісного Інтернету (швидкість - менше 30 Мбіт/с).

Про це повідомили в ефірі «Суспільне: Миколаїв». У програмі «Діалоги» прозвучало інтерв’ю з начальником головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки України Юрієм Кононенком. Він зустрівся з журналістами Миколаївської, Одеської та Херсонської областей 23 вересня 2020 року в рамках проєкту “Сучасні регіональні медіа – запорука якості в медіа компетентній демократичній Україні”. Юрій Кононенко розповів:


Із 484-х загальноосвітніх закладів Миколаївщини дві школи не мають доступу до Інтернету. 174 школи не мають швидкісного Інтернету (менше 30 Мбіт/с). У 281-й школі швидкість Інтернету від 30 Мбіт/с до 100 Мбіт/с. У 27-ми школах – більше 100 Мбіт/с. Всього в Україні третина шкіл (понад 6 тисяч) не мають доступу до швидкісного Інтернету. 74 українські школи взагалі не мають доступу до Інтернету з різних причин.

За словами Юрія Кононенка, забезпечити підключення шкіл до швидкісного Інтернету, - це завдання держави. Бо дистанційне навчання в класичному варіанті передбачає наявність техніки з доступом до Інтернету і у вчителів, і в учнів. Начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки України Юрій Кононенко зауважив:

Дійсно, нині процес дистанційного навчання не виглядає ідеально. Ми отримуємо в день більше ста листів: і від вчителів, і від батьків, що в учнів немає вдома техніки або Інтернету. Школа не може постійно працювати дистанційно. Це вимушений крок. Але важливо, що тепер є досвід подолання перешкод, які пов'язані з роботою в умовах адаптивного карантину. Щоб ефективно організувати дистанційне навчання, фахівці Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти навесні та влітку 2020-го року проводили навчальні курси й надавали методичні рекомендації освітянам. Нині головне завдання - мінімізувати негативний вплив дистанційного навчання на якість освіти. 



Проєкт “Сучасні регіональні медіа – запорука якості в медіакомпетентній демократичній Україні” реалізовує Український кризовий медіа-центр за фінансової підтримки Міністерства іноземних справ Норвегії в особі Посольства Королівства Норвегії в Києві".

Тетяна Бакоцька.

Фото: Артем Кучерук.





Немає коментарів: