суботу, 19 вересня 2020 р.

Персональна фотовиставка Слави Посєдай «Тихі історії»




24 вересня 2020 р. до Міжнародного дня глухих Центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка презентує персональну виставку української фотографині Слави Посєдай «Тихі історії».

Авторка численних виставок, що займається фотографією 9 років, позиціонує себе соціальним фотографом. Слава Посєдай не боїться експериментувати й працювати з гострою тематикою міноритарних груп, знімаючи не лише професійних фотомоделей. Шоста персональна фотовиставка присвячена особливій атмосфері світу дітей з вадами слуху, що спілкуються жестовою мовою. Моделями для проєкту «Тихі історії» стали вихованці Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступеня №6 Миколаївської обласної ради.

Візуально визначити особу з вадами слуху непросто. Героїв світлин нічим не відрізнити від звичайних дітей. У них аналогічне іншим дитяче життя з іграми, дружбою, самовираженням, досягненнями в навчанні та спорті, веселощами, сумом, страхами, розчаруваннями й першим коханням. Комунікація відрізняється лише тим, що не чути їх голосів – за них говорять жести, міміка, погляди та пози. Існування в середовищі, позбавленому звуків, змінює процеси сприйняття і пластичність реакцій, відсутність слів компенсується лаконічністю і яскравістю палітри вираження емоцій. Але почути ці тихі історії може кожен!

Авторка демонструє відтінки тиші світу позбавлених можливості чути та говорити, їхні потреби, переживання і сприйняття ними дійсності, наближаючи глядача до таких дітей. Їх тиша сповнена оптимізму, тепла, віри в те, що відсутність одного з органів відчуттів не завада для того, щоб жити повноцінним і насиченим життям та розуміти один одного. Чути і говорити про найважливіше можна і без слів.

В Центральній міській бібліотеці для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка представлені 24 фотографії, що мають привернути увагу земляків до людей, які мають порушення слуху, задля побудови суспільства рівних можливостей. В світі неглухих люди з дефектами слуху гостро потребують підтримки оточення, особливо це стосується дітей.

В умовах адаптивного карантину відкриття виставки для представників ЗМІ відбудеться о 16-00, решта гостей зможе відвідати експозицію з 17-00.


Виставка експонуватиметься за адресою в Миколаєві, пр. Центральний 173

Телефон для довідок: 55 29 29




Бажаємо приємного перегляду!





Немає коментарів: