суботу, 26 вересня 2020 р.

Сумна євроінтеграція на Півдні



«Євромапа України-2. Рейтинг європейської інтеграції областей» – унікальне дослідження, підготовлене аналітиками Центру “Нова Європа” у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Євромапа-2» є другим всеохопним дослідженням поступу України на шляху до євроінтеграції. Це рейтинг областей України, складений на основі відповідності до 50 індикаторів у 9 сферах, які найбільш виразно відображають динаміку зближення окремих регіонів країни з ЄС.
Коли ми передивились факти, які навели аналітики стало помітно, що в Миколаївській, Херсонській  й Одеській областях не багато змін в темпах євроінтеграції. Загалом, 2 області
майже по всім показникам на низьких шаблях рейтингу. Одеська тільки трохи ліпше в освітньому компоненті. Сумна статистика,  навіть експорт товарів й послуг півдня не зріс! І це при наявності у всіх трьох областях - морських портів...
Мабуть, держслужбовців в ОДА не тих залучили для виконання регіонального завдання угоди про асоціацію з ЄС!  Ніяк не бажають вони налагоджувати співпрацю, хоча б так, як у Львові, чи Вінниці.
В.Головченко.
PDF-версія дослідження доступна тут.


Немає коментарів: