четвер, 17 вересня 2020 р.

“Ядерні» плітки в Одесі напередодні виборів



Від чого лякається мешканець пострадянської України в першу чергу?

Згадуванням ядерних теплових станцій, як Чорнобиль…

Деякі телеграм канали й «зливні» одеські сайти почали з неділі поширювати чутки. Ніби якісь «китайці» намагаються побудувати на околиці Одеси сховище для ядерних відходів з Європи.

Китайський консул вчора вже виступив з запереченням чуток. Але фактчекінг вказує що перші ніби новини про це були застосовані російськомовними ресурсами з доменної зони .RU. Вузол плітки поєднав наявний проект «Шовкового путі», Китай, Одесу, ядерні відходи.

Якщо поставити запитання, нащо будувати на березі моря сховище відходів АЕС, коли в Україні є об’єкт «укриття» в чорнобильській зоні, де є вже сховище відходів?
Відповіді не отримаєте.
Коли вчора з’явився в мережі ролик одного з одеських коміків, яки «виражав глибоку «обеспокоенность» від ядерного сміття, трохи прояснилась ідея "вбросу".

В передвиборчий період кожна звучна тема може «розбурювати» суспільство. Окремі найбільш «обізнані» в трамваях міста вже повели агітацію проти теперішньої влади, як в державі, так й місті. Невдоволення – головний подразник, який «зашиває» автор. Все ядерно в Україні апріорі не люблять! Зв’язка з Європою «з погрозами» видає російських замовників, бо в Україні на маргінесі супротивники ЄС. Повірити в міф що європейці замовлять китайцям будівництво сховища в Україні можуть тільки не з повну розуму… Маловірогідні умови, що без рекламного бюджету ця «новина» піде гуляти містом. Але їх буде додаватись кожного дня. Створюється інформаційний шум (фон) вельми нестабільної обставини. На цьому фоні обирають давно знайомих, та перевірених місцевих політиків депутатами. Все стає на місця: зустрічайте на передвиборчих плакатах!
С.Лиманов.


Немає коментарів: