понеділок, 17 серпня 2020 р.

Карта ремонтів: На що було витрачено 2 млрд грн на Миколаївщині?




Карта ремонтів від ГО “Антикорупційний штаб” – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо.

На початку березня уряд України анонсував старт програми "Велике будівництво", яка мала б прискорити розбудову інфраструктури в регіонах. Аналіз витрат від Антикорупційного штабу дозволяє оцінити проміжні результати проєкту – на інфографіці.

Аналітики Штабу повідомили, що з початку 2020 року на проведення ремонтних робіт у Миколаївській області було витрачено 1.74 млрд грн, що на 63% менше у порівнянні з минулим роком (4.78 млрд грн за перше півріччя 2019 р.).

Найдорожчим ремонтом у 2020 році виявилося експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Миколаївської області від Управління інфраструктури Миколаївської обласної державної адміністрації, що коштував 331 млн грн.

Карта ремонтів автоматично оновлюється інформацією з ProZorro та охоплює всю Україну – від найменших сіл до найбільших міст. За весь період існування інструмент допоміг зберегти 17.6 млн гривень від розкрадання та вже має ряд успішних історій.

Перевірити ремонт свого будинку можна за посиланням: https://map.shtab.net/

Як працює карта ремонтів?

Громадяни України мають можливість перевірити свої будинки, двори або ж школи, куди ходять їхні діти, та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу, у свою чергу, обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів або ж взагалі їх відсутності і звертаються до правоохоронних та контролюючих органів у разі виявлення правопорушень.



Антикорупційний штаб – це громадська організація, метою якої є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення.

Карта ремонтів – інноваційний інструмент Штабу з інформацією про ремонти, профінансовані з міського бюджету.






Команда Антикорупційного штабу


Немає коментарів: