суботу, 30 травня 2020 р.

Джура на Миколаївщіні під час карантину

Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді протягом квітня-травня проведено перший регіональний етап Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв молодшої вікової групи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Конкурс проходив під гаслом «Добре діло» та мав на меті залучити всіх не байдужих до виконання добрих і корисних справ. Вчитися допомагати тим, хто цієї допомоги потребує, виховувати в учнів доброзичливість, тактовність, милосердя, повагу один до одного, уміння розуміти проблеми оточення та бажання безкорисливо допомагати. У своїх звітах рої описують діяльність протягом навчального року. Дітьми разом з педагогами та батьками організовано та проведено ряд добрих справ (допомога людям похилого віку, дітям з особливими освітніми потребами, екологічні акції, благодійні ярмарки, виготовлення смаколиків, оберегів для бійців АТО та дітей сходу України), проектів (історико-географічних, патріотичних, соціальних, екологічних), виховних заходів («Україна – разом і назавжди», «Наші обереги», «Посвята в козачата», «Нумо, хлопці!», «Зігрій солдата», «Повертайся живим» та інші).

На розгляд журі надійшло 17 звітів з Снігурівського, Врадіївського, Новоодеського, Березанського районів, Веселинівської, Казанківської об’єднаних територіальних громад та міст Миколаєва і Первомайська.

За рішенням журі І (регіонального) етапу Конкурсу визначені переможці та призери, а саме:

І місце – рій «Бузькі дозорівці» Новоодеської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Новоодеської районної ради;

ІІ місце – рій «Козачата» Кисилівської ЗОШ І –ІІІ ступенів. Снігурівської районної ради;

ІІІ місце – рій «Козачата» Павлівського НВК «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Снігурівської районної ради.

Звіти роїв-переможців представлятимуть нашу область на ІІ підсумковому етапі – Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв гри «Сокіл» («Джура»).

За інформацією департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації


Немає коментарів: