неділю, 12 квітня 2020 р.

Коронавірус і секс: все, що ви соромились запитати


Поки більша частина світу знаходиться на карантині, не дивно, що багато пар і одиноких людей задаються питанням, що означає коронавірус для їхнього сексуального життя. Зважаючи на це, журналісти британського видання The Guardian задали 5 найпопулярніших питань щодо близькості під час пандемії трьом спеціалістам — лікарю у відділенні інфекційних хвороб, професору Школи громадського здоров'я та епідеміологу.

Чи передається COVID-19 статевим шляхом?



Поки немає очевидних прикладів, які свідчили б про передачу коронавірусної інфекції статевим шляхом. Переважно вірус поширюється через краплі, що виділяються з дихальних шляхів людини. І дотик до забруднених поверхонь вважається вторинним способом передачі.

Однак поцілунки є дуже поширеною практикою під час статевого акту, і вірус може передаватися через слину. Тож вірус може передаватися через поцілунок. Також є дані про перорально-фекальну передачу COVID-19.


Отже, займатися сексом можна?


Якщо ви або ваш партнер маєте коронавірусну інфекцію, краще максимально уникати один одного.

Але для людей, які не мають симптомів і не мають недавнього ймовірного контакту із хворими та майже не покидаєте своє житло, це вже інша історія. Якщо ви живете з постійним сексуальним партнером і не маєте жодних симптомів або ймовірного ризику зараження, секс може бути гарним способом розважитися, підтримувати зв’язок і зняти тривогу в цей потенційно стресовий час.

А як щодо нових партнерів?


Наразі всі мають намагатися залишатися вдома — наскільки це можливо. І контактувати з людьми лише у крайніх випадках, не забуваючи про дистанцію. Це, безумовно, зробить секс проблемою.

Кількість статевих актів може зменшитися протягом наступних кількох тижнів, однак інші форми сексуального задоволення ніхто не забороняє — секстинг, відеодзвінки, мастурбація.
А як бути із секс-іграшками?

Після кожного використання просто ретельно мийте їх милом та водою. Ніхто не знає, скільки триватиме ця пандемія. Що робити тим, хто зараз не має пари і не хоче чекати ще декілька місяців?

Якщо ви переймаєтесь тим, що соціальне дистанціювання триватиме для вас занадто довго, переконайтесь, що ви та люди, яких ви знаєте, зараз дотримуються карантину. Чим раніше ми це зробимо, тим швидше ми побачимо зниження кількості нових випадків, і тим швидше зможемо змінити свою практику спілкування. Замість того, щоб зосереджуватися на майбутньому, варто зосередитися на моменті тут і зараз.

Використовуйте ці кілька тижнів для перенаправлення своєї енергії, досліджуйте себе, подумайте, що саме ви шукаєте. І ви можете зробити це самостійно. Це може бути чудовою можливістю вивчити інші способи спілкування з новими сексуальними партнерами, з якими ви можете зустрітись онлайн.


Немає коментарів: