пʼятницю, 24 січня 2020 р.

В Херсоні нагородили кращих блогерів

В Херсоні нагородили кращих блогерів, обраних в рамках конкурсу «Кращий блогер Херсонщини», який вже вдев'яте проводить «Центр сприяння інформаційним технологіям імені Стіва Джобса».

Отже, нагороди за номінаціями розподілились наступним чином:

Кращий фото-, відеоблогер: ZOO — Алексея. Блог Олексія Двавидова з Генічеська, який має понад тисячу підписників у Ютуб.


Амброзія року – присуджується події або проекту, які негативно вплинули на імідж Херсонщини цього року. Традиційно у цій номінації призи «переможці» не забирають, адже вважають це образою. Хоча це скоріше натяк від користувачів на те, що навіть критичний матеріал можна писати так, аби не принизити імідж нашого краю. Цьогоріч «амброзію» здобула чиновниця Херсонської міської ради Інна Зелена за блог про Юрія Погребного. Ми про всяк випадок заархівували статтю — раптом вона зникне з любительського ресурсу.

Кращий блогер в Twitter, Facebook, Instagram. Тут виявилось двоє переможців. Один — цікавий викладацький ресурс Вікторії Концевої Урок зарубіжної: пошуки та інсайти. Інший — іще один генічеський ресурс, тобто з Генічеського району: група у Фейсбук Правда життя Генічеського району та м. Генічеська - кажи так як є!!!

Відкриття року – за найкращий блог (групу, сторінку у соцмережах), створені у 2019 році. У цій номінації користувачів підкорив молодий хлопець Ілля, який проводить інспекції закладів харчування.

Блогер-винищувач – за найкраще медійне розслідування непрофесійним журналістом (блогером). Беззаперечно переміг у цій номінації Влад Мунтян, активіст руху «Дорожній контроль Херсон».

Також переможець минулого року у номінації «Топ-блогер» називає ім’я Топ-блогера поточного року. Цьогоріч топ-блогеркою стала Марина Усманова, голова благодійної організації «Інша»: журналіст, громадський діяч, правозахисниця, яка разом із колегами захищає права жінок, представників ЛГБТІ-спільноти, а також в цілому переймається захистом порушених прав.

Премія імені Августа Вірлича

Окрема номінація конкурсу блогерів — друга Премія імені Августа Вірлича. Її отримують ті, хто веде краєзнавці або інші пізнавальні блоги про Херсон та/або Херсонщину. Минулого року премію розділили між собою блоги «Старий Херсон» (засновник – Костянтин Сухенко) та «Історія Нововоронцовського краю»(засновник – Андрій Селецький). Цьогоріч не менш запеклою була боротьба між двома блогерами. В результаті, відзнаку отримали обидва.

Єгор Сидорович разом із друзями з ресурсу «Мандруймо Херсонщиною» вибороли перемогу в симпатіях користувачів.

Інна Микуцька та Лариса Баєва вибороли відзнаку конкурсу, адже їхній проєкт «Мелодии Херсона на два голоса» всього за 4 місяці зміг підкорити любителів історії Херсона і втілитись у низці соціальних проєктів.

Особливо сумною стала іще одна премія. ЇЇ вирішили присвятити людині, яка нещодавно пішла з життя. Чудовому викладачеві і знавцю херсонської історії Федору Цивільському. Це така собі tribute-відзнака в пам'ять про блогера, який невимовно любив місто, вів цікавий блог на «Живому Журналі», але так жодного разу і не брав участі у конкурсах блогерів. Премію отримали його дружина і донька.

Цьогоріч медійними партнерами конкурсу є kherson.media та kavun.city. Також партнером конкурсу стало видавництво «Люта справа». Кожен переможець, окрім «Амброзії року», отримав у подарунок книгу нашого земляка Романа Кабачія «Вигнані на степи», видані у «Лютій справі»(на фото). Також традиційно переможцям вручили пам'ятну грамоту-відзнаку і блогерську чашку.
Cavun.City


Немає коментарів: