середу, 25 вересня 2019 р.

Діти зникають не тільки у реальному житті, а й у кіно!

Окрім пожеж, які часто трапляються в нашій країні останнім часом, й досі залишається актуальна тема про зникнення дітей, підлітків і, навіть, студентів, зокрема, молодих дівчат. В Україні все дедалі частіше, з кожним днем зникає, пропадає безвісті велика кількість дітей. Це стає величезною проблемою та болючою темою для багатьох українців! Тільки за останні місяці ми почули безліч шокуючих новин про випадки, які стосувалися вбивства, викрадення, пропажі безслідно маленьких діточок-українців. Кожного разу, відкриваючи новинні сайти, ми можемо знайти купу таких повідомлень, або принаймні одне за день, так точно. По статистиці за 2018 і 2019 роки в Україні щорічно зникає близько 5 000 тис. дітей! Просто жах! Звісно, у світі це є також актуальною темою, але на нашій Батьківщині це питання стає гострішим з кожним днем, все частіше і частіше. У батьків завжди крається серце за своїх дітей, особливо, коли зачіплюється ця тема, тому не дивно, що у ЗМІ та багатьох інших сферах проводять певні інструктажі щодо безпеки життя та здоров’я малечі і т.п. З цим, дійсно, треба щось робити і боротися, щоб надалі ні у кого не обливалося серце кров’ю!

Українські кіношники вирішили звернути увагу на цю проблему, знявши серіал, разом із латвійськими партнерами!

Мова йде про кримінальну драму «МАРКУС» - перший проект спільного виробництва телеканалу «Україна» та латвійської компанії HELIOMEDIA.

Телевізійна прем’єра в Україні відбудеться цієї осені, орієнтовно – кінець вересня-початок жовтня!

Цей серіал привертає увагу суспільства до такого моторошного явища, як кіднепінг!


«Маркус» розповідає історію про те, як серце звичайної вчительки Поліни Клочко, здавалося, назавжди вмерло того страшного дня, коли з дитячого садочка викрали її сина Марка. Але одного разу, через кілька років, у рубриці міжнародних новин у репортажі про інцидент у Ризькому торгівельному центрі Поліна, випадково та несподівано бачить та впізнає свого сина по телевізору. Хлопчик підріс. Тепер його звати Маркус, але вона впевнена, що це точно її дитина. Героїня йде до поліції, але для відновлення справи недостатньо підстав. І мати, що дивом отримала надію, вирішує боротися за сина самотужки. В результаті чого доля пов'язує її з майором у відставці і за сумісництвом батьком однієї з її учениць – Денисом Денисовим. Допомагаючи Поліні в розслідуванні, колишній силовик знаходить занадто багато дивовижних збігів в подібних «справах» за останні 5 років.

Режисер: Антон Азаров, автор ідеї: Ігор Волков, сценарій: Лєра Колегаєва, Володимир Скиба, художник-постановник: Дмитро Баран, оператор-постановник: Костянтин Пономарьов, продюсери: Вікторія Корогод, Наталя Стрибук, Ірина Черняк, Ігор Волков, Сергій Баранов, Карпарс Озолиньш, Інга Аліка-Строда, композитор: Олександр Чорний, автор пісень: Ігор Волков.

Виробництво: «АРТ ТЕРИТОРІЯ» ТАFORMAPROFILMSНА ЗАМОВЛЕННЯ ТЕЛЕКАНАЛУ «УКРАЇНА» ТА HELIOMEDIA, 2019 РІК.

А У ГОЛОВНИХ РОЛЯХ знялося багато відомих українських акторів: Кирило Рубцов, Євгенія Розанова, Олександр Нейкенс, Рихард Леперс, Лілія Ребрик, Агнесе Цирулє, Ксенія Мішина, Михайло Кукуюк.


Акторка Лілія Ребрик/грає негативного персонажа

А також прем’єра та представлення серіалу відбулося цього року в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю! На фестивалі був представлений показ першої серії, після перегляду якої багато глядачів були дуже зворушені до глибини душі, а навіть і з сльозами на очах, не шкодуючи своїх оплесків. Глядачам настільки сподобалося, що в жарт попросили кіношників показати ще декілька серій.

На таких емоціях від глядачів у залі почали надходити багато запитань до знімальної групи та акторів про створення проекту, процес зйомок, курйозні моменти на знімальному майданчику та роботою над серіалом загалом і т.п.

На прес-конференції серіалу розповіли про те, що до перегляду глядачам буде представлено 8 серій по 40 хв., і що усі 8 серій – це шлях матері до своєї дитини!

Також спікери підкреслили те, що це перша спільна міжнародна копродукція їхнього каналу з іноземними партнерами, а тому українське кіно знімається і розвивається!

Фільм знімався у двох країнах: в Україні та Латвії.

А цікавою особливістю, про яку розповіли автори, стало те, що на пошуки актора на головну роль – хлопчика Маркуса витратили декілька місяців, а ось 11-річного Олександра Нейкенса знайшли та одразу ж затвердили за 4 дні до старту роботи над серіалом у Ризі. Як розповіли автори проекту, що у той момент відбулося якесь чудо, коли вони несподівано знайшли такого талановитого хлопчика, і що усі зорі тоді зійшлися. Як запевнили режисери, що це справжній скарб та подарунок з небес.

Ось такі кіношні цікавинки! Вже цієї осені – прем’єра!

Буде що подивитися холодними осінніми вечорами, закутавшись у ковдру! Але будьте готові до того, що цей серіал зачепить вас до глибини душі, і що без сліз не обійдеться!

Піклуйтеся про своїх діточок, слідкуйте за ними, не позбавляйте їх любові та уваги, не залишайте на одинці своїх молодших братиків і сестричок на дитячих майданчиках, будьте пильними, не покидайте самих, навіть, на хвилиночку у людних місцях, особливо дітей молодшого віку,розмовляйте з ними на цю тему, вчіть дітей правильно поводитися з незнайомцями, встановіть додаток, який буде відслідковувати, де перебуває ваша дитина, проводьте інструктажі, пояснюйте, розбирайте ситуації на прикладах, запевняйте на скільки це важливо і буває страшно, звісно, пояснюючи, спокійно і не залякуючи малечу! Пам’ятаєте, що діти – це особиста велика відповідальність кожного з нас!
Хай краще діти зникають за сценаріями фільмів та у театральних виставах!

Вікторія Дромашко.


Немає коментарів: