вівторок, 20 серпня 2019 р.

Марш за збереження клімату

20 вересня у Києві відбудеться масштабна подія, яка має на меті об'єднати українське суспільство, щоб донести уряду нагальність потреби вирішення кліматичної та екологічної криз. Кліматичний Марш в Києві є частиною світової мобілізації та організовується коаліцією з більше 10-ти громадських організацій та ініціатив.

Основними вимогами Маршу є:

100% чистої енергетики! Заявити про національний курс переходу на 100% відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) та поступово досягати його до 2050 року.


Ні викопному паливу! Відмовитись від будівництва нових електростанцій на викопному паливі і визначити шлях до повної декарбонізації економіки України.


Енергоефективність - пріоритет № 1! Повною мірою використати потенціал енергозбереження в усіх секторах.


Бюджет 2020 - без брудних дотацій! Сприяти сталому розвитку сільського господарства, та припинити дотації для приватних тваринницьких бізнесів.


Зеленому місту - зелений транспорт! Розвивати громадський електротранспорт та велоінфраструктуру у містах.


Ні одноразовому пластику! Заборонити використання, імпорт та виробництво одноразового посуду, пакетів.



Закликаємо проявити свою громадянську позицію та долучитись до Маршу, аби направити розвиток України на шлях до безпечного та сталого майбутнього без наслідків кліматичних змін.

Участь є вільною та доступною для кожного/ної. Щоб приєднатись, Ви можете самостійно слідкувати за новинами на наших медіа ресурсах або заручитись нашою інформаційною та логістичною підтримкою, сконтактувавши менеджерку з регіонального залучення Ірину Галюк. 
Контактні дані - тел. 097 611 60 77, e-mail: ira@350.org


Немає коментарів: