пʼятницю, 12 липня 2019 р.

Митці можуть збиратись на резиденцію Екстер

Худ. О. Екстер. Ескіз костюма Вакханки до вистави «Фаміра Кіфаред» І.Анненського
Український інститут для популяризації сучасної української культури зорганізував програму мобільності для кураторів виставок, критиків та художників яка отримала ім'я Есктер. На честь видатної української художниці. Програма носить ім'я української мисткині Олександри Екстер (1882–1949) — знакової представниці світового авангарду, яка більшу частину життя мешкала в Києві. Творчість Екстер змінила світову сценографію; її роботи поєднували абстрактне мистецтво та традиційну народну культуру. Витончена інтелектуалка, що володіла кількома європейськими мовами, вона подорожувала світом та спілкувалась з найвизначнішими митцями свого часу — Пікассо, Браком, Леже, Аполлінером, Софічі, Марінетті, будучи мостом між світом українського авангарду та новітнім мистецтвом Західної Європи.
Програма передбачає 11 резиденцій в різних містах Європи, де вітчизняні митці можуть працювати, знайомитись та презентувати свою творчість.



Український інститут покриває учасникам програми такі витрати:


транспортні витрати з/до України,
проживання,
добові,
візовий збір (за потреби),
інституційний внесок (participation fee)

Вимоги до аплікантів:

українське громадянство та постійне проживання в Україні;
мінімальний вік 18 років;
володіння англійською мовою (рівень B2 та вище);
відкритість до публічної комунікації та представлення своїх практик під час резиденції;
професійний досвід;
профільна фахова освіта та/або інша професійна підготовка є бажаною, але не обов'язковою.

Будь ласка, зауважте, що перелік вимог є загальним, але не вичерпним, і може змінюватись для кожної з запропонованих резиденцій.


Як податися:

Щоб податися на участь у програмі ЕКСТЕР, надішліть на адресу arts@ui.org.ua листа з темою "ЕКСТЕР 2: Заявка на участь_Прізвище_Ім'я" не пізніше 19 липня 2019 року


Немає коментарів: