вівторок, 2 липня 2019 р.

Оголошено фільми програми “Гала-прем’єри” 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю

У секції “Гала-прем'єри” 10-го ОМКФ покажуть фільми-учасники основних конкурсних програм Берлінського, Венеційського та Каннського кінофестивалів. Також у програмі – фільм-відкриття 72-го Каннського кінофестивалю “Мертві не помирають” Джима Джармуша

На ювілейному ОМКФ відбудеться прем’єрний показ стрічки “Оленяча шкіра” режисера Кантена Дюпйо. 44-річний Жорж стає одержимим купівлею дизайнерської замшевої куртки, про яку давно мріяв. Ця одержимість зрештою змусить його порвати з одноманітним життям у передмісті, спустити всі заощадження і навіть зважитися на злочин.Головну роль у фільмі зіграв оскароносний французький актор Жан Дюжарден.

Фільм-відкриття Двотижневика режисерів Каннського кінофестивалю 2019 року. Фільм “Маленька червона сукня” британського режисера Пітера Стрікленда побачать глядачі ювілейного фестивалю. Маленька червона сукня стоїть у вітрині. Вона неймовірно красива й ідеально підходить кожній, хто її приміряє. Вона робить тебе бажаною, але у сукні є ціна. І не кожна зможе її заплатити… Фільм знятий у стилі культового італійського режисера Даріо Ардженто.


Стрічка потрапила до основного конкурсу Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні 2018 року.


У позаконкурсній секції “Гала-прем’єри” 10-го ОМКФ покажуть стрічку німецького режисера Флоріана Генкеля фон Доннерсмарка “Робота без авторства”. Історія молодого студента-митця Курта, який закохується в однокурсницю Еллі. Її батько – відомий лікар професор Зеебанд – прикро вражений вибором доньки і заприсягається покласти край їхнім стосункам. Вони й гадки не мають про те, що їхні життя уже пов’язані жахливим злочином, що його скоїв Зеебанд кілька десятиліть тому.

Фільм потрапив до основного конкурсу Венеційського кінофестивалю 2018 року. Крім цього, був представлений у двох номінаціях на цьогорічній премії “Оскар” (Найкращий фільм іноземною мовою та Найкраща операторська робота).

Ще один фільм Кена Лоуча “Вас не було на місці” побачать глядачі Одеського міжнародного кінофестивалю цього року. Рікі з сім’єю тяжко боролися з боргами від часу фінансової кризи 2008 року. Нагода здобути для себе трішки свободи з’являється з новеньким блискучим фургоном і можливістю оформити франшизу та працювати на себе в службі доставки. Це складна робота, але й домашня праця його дружини нічим не легша. Сім’я тримається міцно, але коли обох тягне в різні боки, все от-от може зламатися. Фільм увійшов до основного конкурсу Каннського кінофестивалю 2019 року.


Фільм-відкриття цьогорічного Каннського кінофестивалю – “Мертві не помирають” – ексклюзивно покажуть в межах 10-го ювілейного ОМКФ. Режисер стрічки Джим Джармуш зажив собі слави нового голосу незалежного кіно завдяки фільму “Дивніше, ніж у раю” (1984). А також здобув Ґран-прі Каннського кінофестивалю 2005 року за фільм “Зламані квіти”. Як музикант створював музику для своїх фільмів та записав два альбоми спільно з Йозефом ван Віссемом. За сюжетом фільму “Мертві не помирають”, із сонливим маленьким містечком Сентервіль щось не гаразд. Ніхто не знає чому. В новинах страшне, науковці стурбовані. Нікому так і не вдається передбачити найбільш дивної і небезпечної чуми, яка згодом впаде на Сентервіль: мерці встануть зі своїх могил та по-звірячому нападатимуть і гризтимуть живих. Жителям містечка доведеться боротися за власне виживання. У фільмі зіграли такі відомі актори, як: Білл Мюррей, Адам Драйвер,Тільда Свінтон, Хлоя Севіньї та інші.

“Золота рукавичка” – фільм режисера Фатіха Акіна – також потрапив у секцію “Гала-прем’єри” 10-го ОМКФ. Гамбурзький район Санкт-Паулі, 1970-ті. На перший погляд, Фриц “Фіте” Гонка – жалісний невдаха. Чоловік із понівеченим обличчям щоночі пиячить у забігайлівці “Золота рукавичка” і упадає за самотніми жінками. Ніхто з її завсідників навіть не підозрює, що на позір сумирний Фіте насправді є маніяком. Фільм був представлений в основному конкурсі Берлінале 2019 року.


Історія зіркового злету та безславного падіння титана кіно Гарві Вайнштейна можна буде переглянути в межах 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю у фільмі “Вайнштейн” британської режисерки Урсули Макфарлен. Її документальний доробок демонструє вміння переконливого і привабливого спостереження за персонажами, що поєднується із захопливою оповіддю та візуальною витонченістю. Вона чотири рази номінувалася на премію BAFTA, а також має низку нагород та номінацій на премії Ґрірсона, Broadcast і Королівської спілки телебачення. Стрічка “Вайнштейн” проливає світло на те, як славнозвісний продюсер здобув та упродовж десятиліть послуговувався величезною владою. Колишні співробітники, однокурсники та журналісти розмірковують щодо сприйняття Вайнштейна публікою як провидця, водночас докладно описуючи його нещадні спроби втримати владу після скандалу, що трапився з ним.

Нагадуємо, що ювілейний 10-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 12-20 липня.


Немає коментарів: