вівторок, 18 червня 2019 р.

У Львові стартує наймасштабніший мистецький проект року - виставка "Ангели"

20 червня у Львові стартує унікальний виставковий проект Павла Гудімова “Ангели” у залах Палацу Лозинського (вул. Стефаника, 3) та в Музеї Пінзеля (пл. Митна, 2). Проект реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.
Виставковий проект “Ангели” — це неординарна культурна подія й, водночас, наймасштабніший мистецький проект року.
Три роки кураторська група Павла Гудімова знаходила найцікавіші твори, факти та історії.

Зібрано понад 400 експонатів з музейних та приватних колекцій у 23 залах Палацу Лозинського та Музеї Пінзеля на площі більш, ніж 2 тис. кв. м. Твори найвідоміших художників минулого й сучасності: від Дюрера, Рембрандта, Буше, Врубеля, Мальчевського, Клінгера, Кульчицької, Новаківського до Шагала, Кабакова,
Равського, Костирка та Сільваші.

До експозиції ввійшли предмети археології, скульптури й живопису, артефакти масової культури і, навіть, музика, яку спеціально для проекту написав композитор Святослав Луньов. До проекту залучено 40 інституцій та команда провідних експертів.

На 3 місяці Львів перетвориться на унікальне середовище взаємодії світових культур і традицій, об’єднаних ангелами.

“Із самого початку ми вийшли поза стандартний музейний набір експонатів. Історично важливі експонати збирали в українських музеях, бібліотеках і приватних колекціях, здійснювали зйомку скульптури й розписів у соборах.
Також приділяли увагу сучасному мистецтву, кіно, коміксу, фентезі й навіть побутовим артефактам”, — коментує куратор проекту.

“Ангели” — це нова модель тематичної виставки про феномени, яка безсумнівно змінить сприйняття навколишнього світу та стане важливим кроком для розвитку культурно-подієвого туризму країни.

Виставковий проект “Ангели” стартує у Львові з 20 червня і триватиме до 22 вересня 2019 року у залах Палацу Лозинського (вул. Стефаника, 3) та в Музеї Пінзеля (пл. Митна, 2).


Організатори:
Арт-центр Павла Гудімова Я Галерея
Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького

Партнери проекту:
Міністерство культури України
Львівська міська рада
Меценати проекту — Фонд Родини Загорій
За підтримки Українського культурного фонду



Інформаційні партнери:

24 Канал, Радіо Люкс FM, Zaxid.Net, Холдинг емоцій «!FEST», Рекламний холдинг Мегаполіс


Немає коментарів: