пʼятницю, 24 травня 2019 р.

Велопарковка з кришечок

З 15 по 31 травня 2019 року у м. Одеса стартує пілотний екологічний проект зі створення велосипедних парковок з пластикових кришечок «Bicycle parking of the covers».

Організатори проекту: Одеський державний екологічний університет (ОДЕКУ) в партнерстві з Одеським онлайн-рестораном Smilefood та творчою лабораторією #Plastic smile.






Актуальність. Кожного року велика кількість матеріалу, який може бути використаний у якості вторинної сировини, потрапляє на звалища, що у подальшому призводить до екологічних катастроф, гибелі тварин, птахів, рослин та спонукає до видобування вичерпних природних ресурсів задля виготовлення нових продуктів щоденного користування. На сьогодні є низка екологічних проектів з переробки вторинної сировини. Громадськість, бізнес та влада об’єднуються задля безпечного майбутнього наступних поколінь.

Тому і ми вирішили об’єднатися та на локальному рівні почати діяти. Лише спільними зусиллями можливо змінити ситуацію на краще!
Метою проекту є створення велосипедної парковки у м. Одеса з використаних пластикових кришечок.

Основні цілі проекту «Bicycle parking of the covers»:
Замотивувати жителів м. Одеса, зокрема, учнівську молодь до роздільного збору відходів;

Формування екологічної свідомості та популяризація Концепції сталого розвитку серед учнівської молоді;

Надання необхідних унікальних екологічних знань учням, які дозволять їм втілювати екологічні ініціативи, розробляти екологічні проекти та наукові роботи, направлені на забезпечення екологічної безпеки.



В пілотному проекті «Bicycle parking of the covers»братимуть участь 10 шкіл м. Одеса, в яких буде організовано збір пластикових кришечок.

Формат проекту:

Учасники: 10 шкіл м. Одеса

Термін проекту: 15-31 травня 2019 року

Результат проекту: зібрати 5000 кришечок від кожної школи-учасника для виробництва велопарковок.

Крок 1. Обирається 10 шкіл м. Одеса, які стають учасниками пілотної версії проекту. Для учасників буде проведено міні-конференцію у вигляді тренінгу з екології, на якій буде розкрито проблематику проекту та правила участі у ньому.

Крок 2. У кожній школі формується ініціативна група з 5 учнів, яка буде відповідати за збір кришечок у школі та розповсюдження інформації про проект. Кожна ініціативна група буде мати інструмент заохочення – флаєр, який буде видаватися за кожні здані 10 кришечок. За цим флаєром до свого замовлення учні зможуть отримати промопродукт (наприклад, напій у онлайн-ресторані Smilefood).

Крок 3. Створюється спільний телеграм-канал для учасників проекту, де будуть оговорюватися всі питання, які будуть виникати у ході проекту. Також на цьому каналі будуть публікуватися проміжні результати проекту.

Крок 4. За два тижні школа має зібрати не менше 1000 кришечок. У випадку успішного збору кришечок ініціативна група отримує приз – 5 піц на команду від онлайн-ресторану Smilefood.

Увага! Всі витрати з вивозу кришечок зі школи до пункту переробки організатори проекту беруть на себе. Організація збору кришечок у школі покладається на школу-учасника.


З осені проект планується запустити на постійній основі та організувати збір пластикових кришечок у більшості шкіл м. Одеси.

Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах та слідкуйте за новинами:

Координатор: Докус АнгелінаОлександрівна

Кожен з нас має свою роль. Маленькі дії, зроблені разом, можуть призвести до реальних позитивних змін!


Немає коментарів: