пʼятницю, 10 травня 2019 р.

«ШТУДИИ» виставка живопису Герхарда Кранера

10 травня у галереї Одеського літературного музею (Ланжеронівська, 2)  відкрилась виставка живопису німецького художника Герхарда Кранера.
Герхард Кранер, німецький театральний режисер та художник народився у 1942 р. у Гері (Тюрінген). У 1964 р. закінчив гімназію у Берлині. З 1966 по 1971 рр. отримав художню освіту у Марбурзі, Брауншвайгу, Штутгарті.
З 1972 по 1974 був вчителем образотворчого мистецтва.
У 1974 р. створив Акціонстеатр, та був його художнім керівником. З 1984 по 2013 рр. – художнє керівництво та управління об’єднанням театру аматорів землі Баден-Вюртемберг. З 1991 по 2015 рр. кожні три роки займався організацією та художнім керівництвом Міжнародним театральним інтернаціональним фестивалем у Донцдорфі. За допомогою цих фестивалей встановлено контакт з театром-студією поезії та драми з Одеси. Протягом десятиліть було налагоджено та підтримується живий театральний обмін.
Основний ухил творчості Герхарда Кранера, як художника, лежить на живописних та графічних роботах, які названі «Студії чи начерки». Основні теми його творчості: відносини між полами «чоловік – жінка», проблематика війни, насилля, руйнування, смерті, які грають велику роль у сучасному суспільстві та й в усьому світі. Крок від чистого опису до заклику к діям зроблено, що становиться на виставці дуже зримим.

Виставка триватиме до 24.05.19

Запрошуються всі, хто цікавиться сучасним європейським живописом.


Немає коментарів: