суботу, 23 березня 2019 р.

Ярмарку спортивного дозвілля чекає Одеса

Днями в Одесі зібрались аматори спорту й здорового образу життя, які відгукнулись на запрошення членів комісії з питань спорту Молодіжної ради при Одеському міському голові
пошукати засоби активізації містян. Новий кінозал в ЦНАПі був майже вщент заповнен спортивної статури людьми. Про що говорили?
Як збудувати нові велодоріжки, стадіони, траси для бігу вночі. Чому в місті мільйоннику 1(один) спортивний басейн? В якому яхт-клубі діти можуть опановувати вітрильний спорт?
Розмова відбулась якби назустріч. Не тільки про проблеми, але навипередки спортивні люди пропагували й пропанували свої види спорту. Вуличний баскетбол й пляжний фрісбі, скандинавська ходьба й скейтінг залучають все більше прихильників, але дуже мало інформаціі про все. Кожний з виступаючих відмічали що людей не вміють, або не хочуть інформувати про спортивні змагання, секції та події. Медіа роблять це спорадично, по-знайомству, але суцільної спортивної медіа-мапи в місті немає. Це призводить до розпилення уваги містян. Немає також якісного менеджменту інфраструктури спорту. Від цього страждає бюджет міста, який міг би заробляти від ширшого залучення спортсменів в місто в зимово-весняний сезон для тренувань. Готелі полузаповнені, наприклад в грудні, спортивні команди відлітають до Туреччини, хоча б мали тренуватись в Одесі, якщо б на спортмайданчиках було штучне освітлення.
Деякі з містян не можуть знайти секції для дітей, бо вони мало рекламуються. Може доречно буде навесні провести ярмарку можливостей для заняття спортом в Одесі?
Ну а познайомившись між собою багато спортивних одеситів почали вже планувати спільні дії. Це так потребує сучасне життя.
В.Інгульский.


Немає коментарів: