середу, 30 січня 2019 р.

Баштанська ОТГ стала кращою у рейтингу прозорості міст і громад «Кришталь року»

Баштанська об’єднана територіальна громада стала переможницею рейтингу «Кришталь року» серед українських обʼєднаних громад та міст. Окрім головної номінації «Кришталь року – громада» Баштанська ОТГ також перемогла у номінаціях «Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу у громаді» та «Найбільш відкрита бюджетна інформація у громаді».

Премія «Кришталь року» – перша в Україні нагорода міст та громад, які здобули найвищі бали індексу прозорості місцевих бюджетів. Рейтингування проводить Консорціум проектів міжнародної технічної допомоги і програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

«Прозорість бюджету – це ознака зрілості громади. Вітаю Баштанську ОТГ з найвищою відзнакою у рейтингу, який проводять наші європейські партнери. Вважаю це ще однією перемогою реформи децентралізації на Миколаївщині, інційованій Президентом України Петром Порошенком. Сподіваюсь всі міста і ОТГ Миколаївської області візьмуть за приклад роботу Баштанської громади, стануть ще більш відкритими і прозорими для людей. Адже саме можливість громадського контролю – це те, що визначає демократичне суспільство. Зараз ми завершуємо процес створення трирічного перспективного плану розвитку Миколаївської області, який врахує всі найважливіші для жителів громад регіону проекти. В цьому процесі бере участь кожне місто, кожна ОТГ, кожна сільська або селищна рада. Сам процес створення перспективного плану розвитку проходить за принципами відкритості та прозорості, яких ми дотримуємось у всій нашій діяльності», - коментує голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.



Повний список переможців премії «Кришталь року»:

«Кришталь року – місто» - Дрогобич;

«Кришталь року – громада» - Баштанська громада;

Найбільш інноваційні практики бюджетної прозорості в громаді – Скалатська громада;

Найбільш інноваційні практики бюджетної прозорості в місті – Дрогобич;

Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу у громаді – Баштанська громада;

Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу у місті – Суми;

Найбільш відкрита бюджетна інформація у громаді – Баштанська громада;

Найбільш відкрита бюджетна інформація у місті – Чернівці;

Найбільш відкриті видатки – Львів;

Найпрозоріші комунальні підприємства – Луцьк;

Бюджетні дані, доступні в машиночитному форматі – Вінниця;

Найбільш бюджетно-інформативний сайт – Дрогобич;

Найкращий бюджет для громадян – Шумська громада.




Немає коментарів: