середу, 26 грудня 2018 р.

Щоб не робили вигляд, що нас представляють

Якщо депутат міськради не спілкується з виборцями на прийомах, на кого він працює? Це запитання може встати якщо зібрати системну інформацію про діяльність депутатів, як зробив проект "Атестація депутатів місцевих рад" в серпні - жовтні 2018 в 16 радах обласних центрів+Київ. Сьогодні мова про депутатів Миколаївської ради.
По-перше, так й не зрозуміло, чому на сайті міськради немає вичерпної інформації про діючих депутатів. Зокрема про 4-х найбільш відомих депутатів
Ю.Гранатуров, С.Ісаков, І.Дятлов та О.Шанайца не надано інформацію про прийом виборців.
7 депутатів взагалі не залишили слідів своїх зустрічей з виборцями. Спробуйте найти на окрузі, наприклад депутатів Бернацкого чи Картошкіна?
Велика кількість місцевих народних обранців делегувала своїм помічникам право спілкування на прийомах з виборцями. Такі відповідальні депутати як С.Карцев, чи А.Дюмін це роблять самостійно, а 9 депутатів поклались на помічників.
Це й деякі інші факти свідчать що депутати не "горять" бажанням вирішувати проблеми виборця, якщо навіть послухати про них раз в місяць нема сил.
Але навесні почнеться фаза звітування, а через рік - нові вибори, тут ми почуємо про зусилля депутатів. Деякі й сьогодні в соціальних мережах "висвітлюють" свої роботи на окрузі. Хоча більшість виборців, які ходять голосувати поки інтернетом "не дуже" користуються. Засоби ж масової комунікації наші представників в міськраді обходять стороною. Точніше, комунальних змі не залишилось у місті - треба випрацьовувати новий формат висвітлення своєї діяльності в незалежних медіа. Пішли найбільш сучасним, але хибним шляхом: почали створювати персональні сайти. Здається, незабаром в кожного депутата відчиниться віртуальна "прийомна" в інтернеті. Хоча навіть фейсбук-сторінки всіх депутатів не зареєстровані. Тому скоріше треба виробляти новий інформаційний продукт про діяльність депутата. Але! Якщо така має місце. Скоріше, немає про що повідомляти виборцям. Ще один непрямий факт того, що депутати зібрались в раді свої питання вирішувати, а не наші з вами.
Атестація депутатів громадськістю буде тривати, а виборцю треба позбавлятись ілюзій, щоб свідомо обирати своїх представників. Навчаємось!
В.Інгульский.


Немає коментарів: