четвер, 20 грудня 2018 р.

Новий фільм Паоло Соррентіно про Сільвіо Берлусконі виходить у прокат

3 січня в український прокат виходить новий фільм Паоло Соррентіно – біографічна трагікомедія «Сільвіо та інші».

Фільм являє собою пронизливий, іронічний та чаруючий портрет сучасності. Тиран і жартівник, гедоніст і романтик, скандальний політик та мільярдер – Сільвіо Берлусконі став іконою для італійських нуворишів. На божевільних вечірках і дорогих прийомах в Римі і на Сардинії, серед розпусти і калейдоскопа жінок його завжди оточують найвпливовіші і найнебезпечніші люди, готові на все, аби отримати доступ до живої легенди.

Паоло Соррентіно – один із головних італійських режисерів сучасності, лауреат премій
«Оскар», «Золотий глобус», BAFTA і Європейської кіноакадемії за стрічку «Велика краса». У головній ролі – актор-талісман Соррентіно Тоні Сервілло: раніше вони працювали разом над п'ятьма фільмами, зокрема, стрічками «Дивовижний» і «Велика краса». Як і «Дивовижний», «Сільвіо та інші» присвячений феномену італійської політичної культури.

«Моя стрічка не зовсім про Берлусконі – вона більше про італійців. Не про всіх, тільки про частину з них. Вона – про красу життя і красу вульгарності» – коментує свій фільм Соррентіно. За словами режисера, він мріяв показати Сільвіо Берлусконі у незвичному ракурсі, подивитися на нього іншими очима, розповісти про біль, страхи цієї людини і зрозуміти його мотиви.

В Італії фільм удостоївся чотирьох премій «Срібна стрічка», яка присуджується Італійською національною асоціацією кіножурналістів – стрічку відзначили за найкращу жіночу роль, сценарій, жіночу та чоловічу ролі другого плану.

«Сільвіо та інші» виходить в український прокат 3 січня 2019 року.


Немає коментарів: