понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2018 оголосивпереможця

Найбільший у світі інтерактивний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів оголосив переможців 2018 року в номінаціях «Найкращий фільм» та «Найкраща акторська робота».
Фаворитом всесвітнього глядацького журі став фільм «Два незнайомці, які зустрічаються п'ять разів» Маркуса Марку з Великої Британії. Стрічка розповідає про двох чоловіків, які зустрічаються у ключові моменти своїх життів. З часом їх початковий конфлікт поступається місцем співчуттю і можливій дружбі.

Юний Фелікс Греньє, який виконав головну роль у канадській стрічці «Хижак», був визнаний найкращим актором Манхеттенського фестивалю короткометражного кіно 2018 року.

Володарем Срібної медалі стала угорська стрічка про змагання двох перекладачів, – «Шушутаж» режисера Барнабаса Тофа.

Бронзова медаль фестивалю дісталася британському фільму «Голова в мішку» про похмурий паб, у якому можна поговорити з померлими.


21-й всесвітній фестиваль короткометражного кіно пройшов із аншлагами в 32 кінотеатрах по всій Україні. Дев'ять короткометражних стрічок, які потрапили у список фіналістів, протягом тижня оцінили 6373 українських кіномана. У симпатіях щодо фільмів українці виявилися солідарні з глядачами по всьому світу – їх фаворитом стала стрічка «Два незнайомці, які зустрічаються п'ять разів» (1704 голоси).

Друге місце за підсумками українського голосування зайняла угорська стрічка «Шушутаж» (655 голосів), третє місце глядачі віддали «Голові в мішку» з Великої Британії (595 голосів). Найкращим актором був визнаний Фелікс Греньє – за нього проголосували 1894 глядачі.

Щорічний Манхеттенський кінофестиваль проходив із 27 вересня по 7 жовтня у 300 містах на всіх континентах. Кожен глядач міг стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року. В Україні організатором Maнхеттенского фестивалю короткометражних фільмів виступає компанія «Артхаус Трафік» за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois.


Немає коментарів: