середу, 29 серпня 2018 р.

Відкрито відкриті дані

Вперше в Україні Головний сервісний центр МВС оприлюднив відкриті дані про реєстрацію транспортних засобів на національному порталі data.gov.ua. На основі відкритих даних Єдиного державного реєстру МВС стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників створено онлайн сервіс про першу реєстрацію авто (texty.org.ua/cars), що надає змогу кожному громадянину самостійно отримати інформацію про автомобільний ринок у кілька кліків.

Вперше транспортний засіб потрапляє в даний реєстр після придбання та реєстрації власником у територіальному сервісному центрі МВС. Далі в реєстрі відображаються всі зміни, що відбуваються з автомобілем: зміна власника, номерного знаку, здійснення переобладнання тощо. Сервіс на основі відкритих даних не містить конфіденційної інформації, але при цьому надає можливість ознайомитися з технічними характеристиками зареєстрованих авто. Завдяки сервісу можна порівнювати дані щодо реєстрації транспортних засобів за регіоном, датою випуску, маркою, моделлю, об'ємом двигуна, типом палива та кольором.

Реалізація такого проекту стала можливою за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування в межах проекту USAID/UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”/TAPAS, що реалізується Фондом Євразія в партнерстві з Texty.org.ua.


Прес служба Державного агентства з питань електронного урядування України.





Немає коментарів: