середу, 15 серпня 2018 р.

Здається, ми побачимо іншого Гриценко

Поки амеріканська соцмережа збирає рекламні бюджети за його антирекламу, один з найрейтингових претендентів в кандидати на президента України - Анатолій Гриценко сам з'явився на Півдні. Сьогодні в Миколаєві, разом з місцевими журналістами в обід чай/каву пив. Що кинулось в очі?
Бувалий політик знаходиться в гарній формі. Як фізично,
так - емоційно. Він давно навчився слухати запитання, а сьогодні продемонструва як їх вміє ефективно використовувати. Але у Анатолія Степановича з'явилася жорсткість. Він мабуть приміряє мундір сильного президента. Трохи цитат:
- Україні треба відновити суб'єктність... прибрати олігархів.
- Всі посадови особи державі, причетні до здачі Криму мають понести відповідальність...
- У фейсбуці я справжній. Сам пишу, відповідаю на коментарі.
- Від дуалізму виконавчої влади треба відмовитись... Де парламент зараз?..
А ще політик продемонстрував обізнаність у питаннях земельних відносин: скільки землі в громаді є насправді у місцевої влади. Цікаві думки почули стосовно Мінської угоди, та повернення Криму.
Команду свою А.Гриценко поки не "світить", а мріє про Конституцію порядку, за якою "центр влади - всенародно обраний президент зі спрощеним імпичментом".
Підсумовуючи, здається нас очікує вельми цікаві президентські перегони. Цього разу буде не тільки популізм. При наймі Гриценко буде кандидатом на якого сформовано запит у великої кількості виборців. Про що свідчить соціологія. Сам він розуміє, що молоді виборці дуже складний "електорат" бо полюбляють перекладати відповідальність на старших. А довіри в суспільстві так й немає.
- Судова реформа не повернула відчуття захищенності, такою тезою Анатолій Степанович відповів на запитання: " як він оцінює судову реформу?"
Треба порядок наводити! Цей лозунг може сподобатись постійним виборцям? "Батьки піночета" в нас ще не було!
В.Головченко,
фото П.Деменського.


Немає коментарів: