четвер, 14 червня 2018 р.

Толерантність можно вивчати

В Миколаївському Коледжі преси та телебачення пройшов семінар для журналістів Півдня стосовно толерантного висвітлення тематики ЛГБТ. Навчання проводили психолог Олексій Ізотов з відомої правозахисної організаціі GenderZ(Запоріжжя), та тренер з нових медіа В'ячеслав Головченко. Журналісти Херсона, Миколаєва та Одеси навчились розрізняти терміни та оперувати багатьма поняттями, які стосуються тематики сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності людини, а також долати гомофобні стереотипи. Сучасні українські медіа бувають в своєму контенті однаково не толерантними як до гетеросексуальних, так й гомосексуальних людей. Частіше це трапляється від упередженості та необізнаності. Частину складових було висвітлено. Чим менше "білих плям" залишається у суспільстві, тим більше гармоніі може трапитись. Семінар проходив із застосуванням методів
залученності й моделювання різних медіа-продуктів. Були навіть проведені учбові теледебати стосовно гомофобних стереотипів. Потім в режимі "жива книга" учасники познайомились й задали запитання представниці ЛГБТ спільноти.
Гострота проблеми висвітлення в медіа тих чи інших тем може нівелюватися, коли журналісти будуть постійно навчатись. Добре що в регіоні є інноваційний навчальний заклад - Коледж преси та телебачення, який завжди пропонує найбільш актуальні учбові курси та програми.
В.Ніколаєв.



Немає коментарів: