пʼятницю, 25 травня 2018 р.

Спеціальний проект Одеського міжнародного кінофестивалю на підтримку Олега Сенцова #FreeSentsov

Одеський міжнародний кінофестиваль створив спеціальний проект #FreeSentsov з метою поширення інформації щодо долі незаконно ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування

Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист, письменник, громадський активіст, генеральний директор кінокомпанії "Край Кінема", лауреат Шевченківської премії. Брав активну участь у Революції Гідності.

11 травня 2014 року Олег Сенцов був затриманий у Сімферополі Федеральною службою безпеки Російської Федерації за підозрою в тероризмі. Жодних прямих доказів підготовки Сенцовим терактів не було, він не визнав себе винним і назвав справу політичною та сфабрикованою, проте 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною вимогою Сенцова є звільнення усіх 64 українських політв’язнів, утримуваних в РФ і на території Криму.

Політичні репресії не мають бути нормою. З метою якнайширшого поширення інформації про Олега Сенцова світом та якнайбільшого розголосу цієї справи, Одеський кінофестиваль запускає спеціальний проект - http://freesentsov.oiff.com.ua

Світ повинен про це знати та говорити!


Немає коментарів: