суботу, 26 травня 2018 р.

“Не допустіть смерті Олега!”

Європейська кіноакадемія закликає громадян усього світу посприяти у звільненні Олега Сенцова
Для цього Європейська кіноакадемія створила лист, який уже підписали Кен Лоуч, Стівен Долдрі, Кшиштоф Зануссі та ін. Долучитися до звернення може кожен небайдужий
Нижче наведено переклад релізу та листа Європейської кіноакадемії. Оригінал можете знайти за посиланням: https://bit.ly/2kpI8iC



Сьогодні 13-й день безстрокового голодування українського кінорежисера Олега Сенцова, й за словами його адвоката Дмитра Дінзе, він планує продовжувати голодування до самої своєї смерті, якщо його вимоги не будуть виконані.


Олега Сенцова, який брав участь у Євромайдані в Києві та виступав проти анексії Криму Росією, було заарештовано Федеральною службою безпеки РФ (ФСБ) в його домі в Сімферополі 10 травня 2014 року та перевезено до Москви, де він довше року очікував на суд.


Незважаючи на те, що один з ключових свідків зрікся свого свідчення як такого, що було надано “під примусом”, судовий розгляд, заснований на звинуваченні Олега Сенцова у вчиненні “злочинів терористичного характеру”, продовжився. Попри те, що на листі від ЄКА Президентові Росії та російській владі із вимогою негайно звільнити Олега стояли тисячі підписів, зібраних з усієї Європи, Олег Сенцов був засуджений до 20 років ув'язнення.


По завершенні процесу, який Amnesty International проголосили “несправедливим військовим судом”, у листопаді 2015 року Верховний Суд Росії у Москві підтвердив вирок, й Олега Сенцова було відправлено до Якутії.


Ми глибоко стурбовані, тому ще раз вимагаємо забезпечити його безпеку і негайно та безумовно його звільнити!

Будь ласка, допоможіть нам врятувати його – зверніться до свого міністра закордонних справ, вашого депутата або до посольства Росії у вашій країні, і попросіть їх зробити все можливе для звільнення Олега Сенцова! Ми мусимо діяти зараз! (Можна використати наведений шаблон)


За підтримки перших підписантів:


Маша Альохіна, активістка (Pussy Riot), Росія
Стівен Долдрі, режисер, Великобританія
Майк Дауні, продюсер, Великобританія
Даріуш Яблонські, продюсер, Польща
Акі Каурісмакі, режисер, Фінляндія
Майк Лі, режисер, Великобританія
Кен Лоуч, режисер, Великобританія
Войчєх Марчевські, режисер, Польща
Даніель Ольбрихські, актор, Польща
Фолькер Шлендорф, режисер, Німеччина
Бела Тарр, режисер, Угорщина
Бертран Таверньє, режисер, Франція
Кшиштоф Занусі, режисер, Польща


А також 1750 інших членів та друзів європейської кіноспільноти і інших організацій:


Національна асоціація кіноавторів (Італія)
Чеська асоціація продюсерів (APA)
Режисери Великобританії
Федерація європейських кінорежисерів FERA I
PEN America
Австрійська кіноакадемія
Чеська кіноакадемія
Європейський клуб продюсерів (EPC)
Гільдія режисерів Франції (SRF)
Німецька кіноакадемія (DFA)
Польська кіноакадемія (PNF)
Президія Словацької академії кіно та телебачення (SFTA)
Російська спілка кінематографістів "Кіносоюз"
Українська кіноакадемія (UFA)
Спілка кінематографістів України


З глибоким занепокоєнням,
Аґнєшка Голланд та Вім Вендерс


БУДЬ ЛАСКА, НАПИШІТЬ СВОЄМУ МІНІСТРОВІ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ, ПРЕДСТАВНИКОВІ У ПАРЛАМЕНТІ, АБО У ПОСОЛЬСТВО РОСІЇ У ВАШІЙ КРАЇНІ Й ЗАКЛИКАЙТЕ ЇХ ГАРАНТУВАТИ БЕЗПЕКУ ТА ЗВІЛЬНЕННЯ ОЛЕГА. ВИ МОЖЕТЕ ВИКОРИСТАТИ НАДАНИЙ ТЕКСТ, ДЯКУЄМО!!!


Шановний/на______________________,


Не допустіть смерті Олега!


Сьогодні 12-й день безстрокового голодування українського кінорежисера Олега Сенцова, й за словами його адвоката Дмитра Дінзе, він планує продовжувати голодування до самої смерті, якщо його вимоги не будуть виконані. Олега Сенцова, який брав участь у Євромайдані в Києві та виступав проти анексії Криму Росією, було заарештовано Федеральною службою безпеки РФ (ФСБ) в його домі в Сімферополі 10 травня 2014 року та перевезено до Москви, де він довше року очікував на суд. Незважаючи на те, що один з ключових свідків зрікся свого свідчення як такого, що було надано “під примусом”, судовий розгляд, заснований на звинуваченні Олега Сенцова у вчиненні “злочинів терористичного характеру”, продовжився. По завершенні процесу, який Amnesty International проголосили “несправедливим військовим судом”, Олег Сенцов був засуджений до 20 років ув'язнення. У листопаді 2015 року Верховний Суд Росії у Москві підтвердив вирок, й Олега Сенцова було відправлено до Якутії, де він тепер розпочав голодування.


Я глибоко стурбований/на, тому я закликаю вас забезпечити його безпеку і його негайне та безумовне звільнення!


Моє ім'я:
Моя адреса:


Немає коментарів: