вівторок, 29 травня 2018 р.

Мельпомена на Миколаївщіні - вдале побачення

Як і 20 рокі тому театральний фестиваль "Мельпомена Таврії" цьогріч пройшов на 2 міста - Миколаїв та Херсон. І хоча між цими фестивалями було багато всього, місто на Бузі ніби кожного травня зустрічало театри зі всієї України, та Європи. Зали були повні глядачів, медіа приделяли щодня увагу. Сьогодні пройшла ітогова зустріч керівників місцевих театрів з пресою. Завітав і начальник обласного управління культури М.Дімітров, який нагадав,
що з обласного бюджету на проведення театрального фестивалю було витрачено 300 тис. грн, було дано 20 вистав у 2-х театрах, які дивилось біля 10 тис. глядачів.
Народний артист України, директор Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії Микола Берсон висловився що головною метою для його колективу, окрім задовільнити естетичні смаки миколаївської публіки, було "закохати" гостей-акторів у наше місто. І для цього було багато зроблено, від пам'ятних знаків кожному, до екскурсій містом й пляжем на морі. Артем Свістун, директор російського драматичного театру висловив думку що фестиваль допоможе місцевим колективам підняти свій професійний рівень й підігрів жагу до змін.
Топ-менеджмент місцевих театрів планує зробити серьозний аналіз проведення фестиваля, потім - пауза, аж після цього замислитись над новим миколаївським театральним фестивалем. Тут ми погодимось з практиками: не кількістю  фестивалів треба "брати", а якістю! Ну а миколаївську фестивальну виставу рок-оперу "Біла ворона" (реж.М.Голенко) на думку експертой ради чекає щаслива європейська доля. Треба тільки зробити її англомовной. А що, це амбіція!
В.Інгульский.
Фото А.Куцолабський.


Немає коментарів: