четвер, 17 травня 2018 р.

Велике європейське свято: фестиваль повітряних зміїв на Миколаївщині

Учасники з Італії, Швейцарії, Нідерландів, Естонії, Бразилії, Болгарії, Польщі, Туреччини, Індії, фестиваль гумору, показові виступи спортсменів, майстер-класи, фестиваль талантів, виступи відомих музичних виконавців України та Європи (Tarabarova, Drevmcatcher, DJ JAM, BadSisters) все це і багато іншого зможуть побачити гості Міжнародного фестивалю повітряних зміїв, який пройде 19-20 травня в селі Трихати.

Про це розповіли в ході спільної прес-конференції керівництва ОДА, обласної ради та організаторів фестивалю в понеділок, 14 травня.

За словами організаторів, фестиваль зможе прийняти близько 20 тис осіб. За сприяння облдержадміністрації протягом 19, 20 травня буде забезпечена робота маршрутних автобусів для бажаючих відвідати захід. Автобуси будуть відправлятися від автовокзалу, що знаходиться поруч з Центральним ринком міста. Завдяки роботі управління інфраструктури ОДА перевізником буде забезпечена достатня кількість автобусів, які будуть відправлятися по наповненню.
Крім того, на території фестивалю будуть працювати місця для харчування, розраховані на 600 – 800 осіб кожне. В достатній кількості будуть облаштовані санітарно-гігієнічні зони, паркінг для автомобілів тощо.

Як зазначають організатори фестивалю, захід має представити світові весь туристичний потенціал Миколаївщини.

Щодо підтримки з боку обласної влади, було відмічено, що в разі, якщо монетизувати все необхідне для підготовки фестивалю, то близько 50% - це допомога Миколаївської ОДА та обласної ради.
Як зазначив керівник апарату облдержадміністрації Юрій Гранатуров, для проведення фестивалю з обласного бюджету вже виділено 200 тис грн, забезпечено роботу всіх необхідних державних служб.

Більше про Міжнародний фестиваль повітряних зміїв 2018 у с.Трихати можна дізнатися за посилання: http://www.kitefest.info/


Немає коментарів: