пʼятницю, 9 березня 2018 р.

Хочу не працюю...

В січні та лютому 2018 року депутати взяли участь лише в 37% усіх голосувань. Найгірше брали участь у голосуваннях депутати “Відродження” та “Волі народу”, найкраще – депутати “Самопомочі”. Громадський рух ЧЕСНО проаналізував участь народних депутатів у голосуваннях за перші два місяці 2018 року.

У січні та лютому 2018 року Верховна Рада працювала у сесійному залі 10 днів, провела 15 засідань, на яких відбулося 563 голосування. За даними офіційного сайту Верховної Ради, 8 депутатів жодного разу не проголосували, серед них 7 були відсутні під час усіх голосувань січня та лютого 2018 року:

Олесь Довгий (“Воля народу”), із якого Верховна Рада зняла депутатську недоторканність за поданням Генеральної прокуратури.

Сергій Клюєв (позафракційний), якого Інтерпол оголошував у міжнародний розшук.

В’ячеслав Константіновський (позафракційний), який у липні написав заяву про складання депутатського мандату. У листопаді Верховна Рада не змогла назбирати достатньої кількості голосів за задоволення цієї заяви.

Олександр Онищенко (позафракційний) – нардеп-утікач, який переховується в Лондоні від кримінального переслідування щодо розкрадання майна “Укргазвидобування”

Дмитро Ярош (позафракційний), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 2,4% голосувань.

Євген Бакулін ("Опозиційний блок"), який, за словами спікера, не виходить на зв’язок після того, як до Верховної Ради надійшло подання Генеральної прокуратури щодо зняття депутатської недоторканності.

Вадим Рабінович ("Опозиційний блок"), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 1,3% голосувань і зайнятий переважно просуванням партійного проекту “За життя”.

Зокрема, депутати від групи “Воля народу” пропустили близько 91% голосувань, хоча були відсутніми “лише” під час 22% голосувань. Найбільше голосувань січня та лютого прогуляли депутати групи “Відродження” (42,8%) та фракції “Батьківщина” (42,3%).

Зауважимо, що навіть стовідсоткового прогульника відкликати неможливо. Єдине, чим можна покарати “недоторканних”, — позбавити частини зарплатні. За дорученням спікера з вересня 2016 року прогульників також час від часу публікують у газеті “Голос України”.

Нагадаємо, 8 нардепів пропустили всі голосування листопада. Раніше ЧЕСНО назвав найбільших прогульників 2017 року.

Громадський рух ЧЕСНО ініціював кампанію зі щомісячного оприлюднення списку нардепів-прогульників. Мета кампанії — привернути увагу до однієї з найбільших проблем роботи Верховної Ради — низької відвідуваності засідань народними депутатами та їх неучасті в голосуванні.



Немає коментарів: