середу, 6 грудня 2017 р.

Останній фільм легендарного Акі Каурісмякі виходить у прокат

14 грудня в український прокат виходить нова робота класика європейського кіно – «По той бік надії» Акі Каурісмякі. Стрічка була удостоєна премії «Срібний ведмідь» на Берлінському кінофестивалі та стане останньою у фільмографії фінського метра.

Головний герой фільму – сирійський біженець Халед, який знаходить притулок у Фінляндії. Власник місцевої забігайлівки і команда його ексцентричних працівників беруться опікати нового сусіда. За словами Каурісмякі, основна ідея його фільму в тому, що всі ми люди – сьогодні одні змушені бігти, завтра – ми самі можемо стати біженцями.

Світова прем'єра «По той бік надії» відбулася у рамках 67-го Берлінського кінофестивалю, де Каурісмякі був одним із абсолютних фаворитів. У підсумку стрічка поступилася золотим угорській мелодрамі «Тіло і душа» Ільдіко Еньєді, і була відзначена «Срібним ведмедем» за найкращу режисуру. Це п'ята премія Берлінале у колекції Каурісмякі. Також картина була названа найкращим фільмом року за версією Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI. У своїй рецензії The New York Times називають «По той бік надії» «гуманістичною казкою в найкращих традиціях жанру».

Після прем'єри Каурісмякі заявив, що «По той бік надії» – остання робота в його фільмографії. Спочатку стрічка мала стати другою в «портовій трилогії», яка була розпочата в 2011 році «Гавром», знятим у Франції.

Трагікомедія «По той бік надії» виходить на екрани у четвер, 14 грудня. Напередодні, 12 грудня, в столичному кінотеатрі «Київ» відбудеться допрем'єрний показ.


Немає коментарів: