суботу, 23 грудня 2017 р.

«ЗОРЯ НЕЗГАСНА»






Минулого року ми, сподіваємось, започаткували традицію – в останній тиждень року від дня зимового сонцестояння до останніх днів старого року проводити різдвяно-новорічну виставку творів декоративно-прикладного мистецтва, які наслідують стародавні народні ремесла та сповнені особливої магії. У реалізації цього задуму нам допомогли викладачі і студенти Миколаївського коледжу культури і мистецтв спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво». І ось вже другий рік поспіль приміщення галереї перетворюється на осереддя стародавньої зимової казки, повної таїн та древніх символів. Але цього року ми пішли трішечки далі і

вирішили зробити не просто виставку, а виставку-продаж, щоб городяни могли не тільки подивитися, але й придбати і собі трошки різдвяно-новорічних чарів, які будуть зігрівати у холодні зимові дні та відганяти похмурий настрій. До того ж в коледжі культури вивчають не тільки народні види мистецтва та ремесла, але також і народну музичну традицію. А яке Різдво без колядок, а Новий рік без щедрівок? Тому на відкритті виставки, як і минулого року, знову будуть лунати українські народні співи у виконанні студентів коледжу.

Твори, які можна буде побачити і придбати на нашій виставці, виконані у старовинних техніках та видах декоративно-прикладного мистецтва – витинанки і лялькарства, розпису, різноманітних текстильних техніках тощо. Витинанка (ажурне або силуетне прорізання по паперу) цього року буде превалювати у експозиції над іншими видами декоративного мистецтва: тут будуть і традиційні композиції, які особливо гарно виглядають на вікнах, і тримірні об’єкти (ажурні янголи, наче створені зі світла), і паперові гірлянди. Ці легкі, майже невагомі об’єкти, створені із білого, блакитного та синього паперу компенсують нам відсутність снігу і створять святковий настрій.




Віфлеємська зоря вже йде на південь і несе із собою благу вість – світло відроджується! Отже щиро запрошуємо у галерею у ці передсвяткові дні долучитися до стародавньої магії та чарів!


Куратор виставки – Ірина Іванівна Покиданець.


Роботи виконані студентами 2,3,4 курсів Миколаївського коледжу культури та мистецтв спеціальності «Декоративно – прикладне мистецтво» очолюваної Гоголь Ольгою Борисівною.





Викладачі Лістунова Ліана Олегівна, Рибалка Наталя Юріївна.


Олександра Філоненко.


Немає коментарів: