неділю, 29 жовтня 2017 р.

Для порівняння їдьте в Тернопіль

Автор в рок-кафе, а хлопчик вчить пісні



Живий рок-енд-блюз я таки почув у Тернополі за годину до від’їзду. Правда, грали літні рокмени все більше композиції з Ліверпуля та Каліфорнійщини в новому крутезному тематичному ресторані. Багатенько років не був у файному місті. Востаннє – ще до того, як автентично львівський гурт прославив «файне місто Тернопіль».




Класні емоції не вщухають. З’явилися нові пам’ятники, будівлі, фонтани. Не знайшов тільки – коворкінга, мабуть, його замінюють кабаки.
В міській художній галереї виставка портретів земляків.

А в місті вдень, і вночі немає собачих зграй. Є гарна набережна по берегу става, приємні люди. Молоді ще привітніші. Пішоходів пропускають на «зебрі». Квитків на вечірню виставу вдень пообіді вже не купиш.

Смачна і відносно недорога їжа в ресторанах. Порції – завеликі для тих, хто веде бій з XL. Перевірив пиво місцевої броварні – справжнє, живе – можна випити багато...

В кав’ярнях з ранку до ночі – життя. Кава різна, як і способи її приготування. Не пив поганої за 3 дні. Питаю місцевих: львівська гастрономічна субкультура вплинула?
- Та ні, ходимо по своїх ресторанах, сходили один раз – скуштували...

Ресторани є на різні смаки. Працюють практично всі підприємства місцевої харчової промисловості. Смачний хліб, печиво, м'ясні та молочні вироби. Місцеві газети друкуються в кольорі, навіть нові з’являються.
Журналістика зі своїм ухилом. На телебаченні ще приймають поздоровлення з екрану. Світла в місті – багато. Кажуть, місцевий завод світлоапаратури вже випускає led-ліхтарі.

Територіальних громад в області створили аж 36, кажуть є успішні. Зарплатня - одна з найнижчих по Україні, а отже і ціни невисокі, якщо ви з Півдня. Багато цікавих туристичних об’єктів, замків, тому можна збиратися в подорож. За 3 дні в місті не бачив поліцейських у формі.
пиво смачне!



В.Головченко, фото автора, музика Братів Гадюкіних.



Немає коментарів: