середу, 4 жовтня 2017 р.

«Чілдрен Кінофест» оголошує 2-й конкурс фільмів, знятих дітьми

Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» оголошує Другий конкурс короткометражних фільмів. До участі приймаються стрічки, створені молодими людьми у віці від 7 до 14 років. Десять фільмів-фіналістів будуть показані на великому екрані у рамках V «Чілдрен Кінофесту» 2 червня 2018 року, а переможець отримає нагороду.

До участі у конкурсі приймаються фільми тривалістю від 1 до 8 хвилин, без жанрових і тематичних обмежень. Для подачі роботи на конкурс потрібно завантажити готове відео на один із безкоштовних онлайн-сервісів і заповнити заявку на сайті.

Прийом заявок відкрито з 2 жовтня 2017 року по 20 квітня 2018 року включно. Кожен учасник може подати на конкурс до 5 робіт. Десятка фіналістів, обрана селективною комісією, буде оголошена 18 травня. Ці десять фільмів будуть показані на найбільшому екрані країни у столичному кінотеатрі «Київська Русь» у рамках V «Чілдрен Кінофесту». 3 червня, під час Церемонії закриття фестивалю буде названо переможців конкурсу: Найкращий український дитячий фільм, який отримає почесний диплом та нагороду у розмірі 20 000 грн.,а також лауреатів Спеціальних дипломів журі.

У 2016-2017 роках у рамках «Чілдрен Кінофесту» вперше відбувся конкурс фільмів, знятих дітьми. До участі у конкурсі було подано більше від 130 заявок з усієї України, а переможцем стала юна Поліна Шевченко з Дніпра з мультиком «Як завести кошеня».

У 2017 року Фестиваль кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувся у 21 місті і зібрав понад 40 тисяч глядачів. У 2018 році фестиваль триватиме в Україні з 25 травня по 3 червня.

Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Державне агентство України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка».

Подія відбувається за підтримки Посольства Королівства Данія в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Латвійської Республіки в Україні та Почесних консульств у Чернігові, Львові та Одесі, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства Швеції в Україні, Данського кіноінституту. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».

Генеральний телепартнер: Піксель
Генеральний інтернет-партнер: WoMo
IT-партнер: Школа роботів
Благодійний партнер: Фонд «Інтер – дітям»
Медіапартнери: Фокус, oKino, UaUa, Tochka, Хорошее кино, Salat, Діти в місті, Ресурсний центр ГУРТ


Немає коментарів: