понеділок, 17 липня 2017 р.

Третя річниця авіакатастрофи МН17: заява ЄС

17 липня 2014 року було збито літак, що виконував рейс MH17. Сьогодні, через три роки після цієї трагічної авіакатастрофи Європейський Союз та його країни-члени вкотре висловлюють свої найглибші співчуття та повагу всім, хто того дня втратив своїх рідних та близьких. Катастрофа MH17, що забрала так багато життів, і досі є джерелом горя та смутку в усьому ЄС.

Європейський Союз та його країни-члени вкотре заявляють про свою повну підтримку роботи Міжнародної слідчої групи. Вони також вітають значний прогрес, який здійснено за останній рік. Сьогодні тривають слідчі дії Міжнародної слідчої групи щодо окремих підозрюваних, і в цьому контексті важливо, щоб слідчі змогли завершити
розслідування катастрофи ретельно та незалежно. Ми вітаємо кроки залучених до слідства країн щодо забезпечення ефективного судового переслідування. Ми також вітаємо рішення цих країн здійснювати судовий процес в Нідерландах, що стало результатом міжнародної співпраці та підтримки. Це рішення є важливим задля притягнення до судової відповідальності винних у збитті літака рейсу MH17.

Притягнення до відповідальності винних в авіакатастрофі MH17 багато в чому залежить від постійної підтримки кримінального процесу з боку міжнародної спільноти. Ми очікуємо, що всі країни відповідно до своєї спроможності сприятимуть проведенню розслідування та здійсненню судового переслідування винних в цьому інциденті відповідно до положень резолюції Ради Безпеки ООН №2166.
Заява Високого представника ЄС Федеріки Могеріні від імені ЄС щодо третьої річниці катастрофи літака Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куали-Лумпур.


Немає коментарів: