неділю, 2 квітня 2017 р.

Японія підтримує людей і громади постраждалих від конфлікту в СхіднійУкраїні

Уряд Японії, уряд України, Організація Об'єднаних Націй в Україні, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) і Міжнародна Федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФЧХ) здійснюватимуть спільну діяльність, спрямовану на відновлення та побудову миру в регіонах, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. Уряд Японії надає 3,90 млн. дол. США на виконання шести проектів.
«Починаючи з 2014 року, Уряд Японії надає підтримку Україні у реалізації інфраструктурних та гуманітарних проектів. Наприклад, проект з модернізації Бортницької станції аерації — 1 млрд дол США, макрофінансова допомога — 300 млн дол США, програми відновлення східних регіонів України, надання обладнання для медичних установ, медичного обладнання для східних регіонів України, гуманітарна допомога для вимушених переселенців. Ми вдячні нашим японським партнерам за системну й стабільну допомогу нашій країні. Цей досягзнутий результат у реалізації проектів став можливим завдяки тісній співпраці Урядів України та Японії спільно з міжнародними організаціями. Проекти в рамках наданої допомоги реалізовуються за чітким планом, визначеним всіма сторонами», - Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Сьогодні багато людей в Україні потребують такої допомоги та підтримки з відновлення. Я радий, що японська допомога, починаючи з цього року полегшуватиме страждання народу України. Японія вважає, що люди які проживають на підкотрольних уряду України територіях і на тимчасово окупованих територіях мають право на отримання підтримки з боку українського уряду та міжнародної спільноти. Політика Японії щодо окупованої території є інклюзивною. Ми проти будь-яких дій, які не відповідають такій політиці», - сказав Шігекі Сумі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.

Збройний конфлікт, що розпочався на східній Україні в квітні 2014 року має значний вплив на соціально-економічні умови в Донецькій і Луганській областях. Часто непомітно, конфлікт продовжує викликати гуманітарні потреби, забирати життя і призводити до пошкодження критичної цивільної інфраструктури. Понад три роки кризи послабили здатність людей виживати в таких умовах. Тривале переміщення та відсутність засобів до існування змушують внутрішньо переміщених осіб повертатися на небезпечні для життя території. Близько 3,8 мільйонів людей на східній Україні потребують гуманітарної допомоги, а їх захист залишається одним з основних пріоритетів.

«Складно розуміти, що конфлікт триває. Сподіваючись на мирне врегулювання, ми орієнтуємося на термінові заходи, які допоможуть людям повернутися до нормального життя. Мільйони українців страждають через пошкодження лікарень, шкіл, життєво важливої інфраструктури, а також їхніх домівок. Країна має щиро дякувати Японії за її щедру допомогу, яку система Організації Об'єднаних Націй, разом з представниками уряду та місцевими жителями, перетворює в результати, які вимірюються відновленими засобами до існування, відбудованою соціальною інфраструктурою та міцнішими громадами», - сказав Ніл Волкер, Координатор з гуманітарних питань, Координатор системи ООН в Україні, Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні.
Фінансування з боку уряду Японії отримають шість агентств ООН в Україні:
Програма розвитку ООН (ПРООН) — 2,28 мільйонів доларів США
Міжнародна організація з міграції (МОМ) — 0,97 мільйонів доларів США
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) – 0,87 мільйонів доларів США
Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) — 0,62 мільйонів доларів США
Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) — 0,33 мільйонів доларів США
Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФЧХ і ЧП) — 0,12 мільйонів доларів США

***

За додатковою інформацією просимо звертатися до:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України: press@minregion.gov.ua

Уряду Японії: koji.tsutsui@mofa.go.jp

ООН в Україні: registry@un.org.ua




Немає коментарів: