середу, 15 березня 2017 р.

Типовий конфлікт інтересів у депутатів з Миколаївщіни

Рух ЧЕСНО дослідив, чи мають миколаївські нардепи конфлікт інтересів в Аграрному комітеті? Андрій Вадатурський з БПП
Обраний на Миколаївщині Андрій Вадатурський з БПП має корпоративні права на ТОВ СП «Нібулон»(оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин). Власники «Нібулон»: 80% - Олексій Вадатурський та 20% - Андрій Вадатурський. У свою чергу, Вадатурський-старший є гендиректором компанії «Нібулон». Окрім рослинництва, як вказано на веб-сайті, «Нібулон» займається ще виробництвом ковбасних виробів, тваринництвом, зовнішньоекономічною діяльністю, логістикою, торгівлею сільгосппродукцією. «Нібулон» має 14 філій по всій Україні, а також один Дослідний підрозділ-філію на Миколаївщині.
Окрім того, «Нібулон» має суднобудівно-судноремонтний завод, побудований у Миколаєві у 2012 році. «Нібулон» неоднаразово потрапляв у рейтинги агрохолдингів України у першу трійку експортерів і виробників.
Аркадій Корнацький з БПП
Дисидент із БПП, миколаївський нардеп-мажоритарник Аркадій Корнацький, БПП, вказав в е-декларації 7 підприємств, 6 фірм є кінцевим бенефіціаром, 2 мають відношення до інтересу Корнацького в Комітеті. Йдеться про ТОВ «Агрофірма Корнацьких» (вирощування зернових культур), а також ТОВ «Вікторія» (вирощування зернових та технічних культур).

У коментарі ЧЕСНО нардеп Корнацький зазначив: "Я більше юрист, аніж аграрій. У мене кількадесят років юридичного стажу".
ТОВ «Агрофірма Корнацьких» у 2013 році фігурувала у земельному скандалі у Первомайському районі на Миколаївщині. Тодішній голова облдержадміністрації Микола Круглов сказав, що фірма зайняла посівні площі незаконно. Також Корнацький повідомляв про рейдерське захоплення свого підприємства.
Корнацький є найбільшим прогульником серед депутатів БПП засідань Аграрного комітету. У коментарі ЧЕСНО він пояснив, що Комітет — це, на його думку, виключно лобі аграрних олігархів, яке просто виконує команду або з Банкової, або з Грушевського.
Нагадаємо, Громадський Рух ЧЕСНО проаналізував декларації 29 нардепів Аграрного комітету на конфлікт інтересів. Більшість нардепів (21) вказали у декларації принаймні одну юрособу, пов'язану з аграрним бізнесом. Українських аграрних фірм немає лише у деклараціях Добкіна, Івченка і Кучера.
Повне розслідування читайте за посиланням Конфлікт інтересів в Аграрному комітеті: свині, кури, цукор і зерно.

Громадський рух ЧЕСНО


Немає коментарів: