середу, 14 грудня 2016 р.

Студенти-правники познайомились з героєм кейса суду Головченко vs 1-йканал



Секретар НСЖУ Гліб Головченко в рамках "Південноукраїнської школи прав людини і правозахисної діяльності", організатором якої є Асоціація правників України, зустрівся зі студентами-правниками. Разом з майбутніми юристами Гліб Головченко обговорив роль журналістики у правозахисній діяльності.
Гліб Головченко: «Юристи, так само як і журналісти, зможуть перемогти як в демократичній країні і своєму соціальному статусі тільки завдяки самоорганізації – це надважливо. В Сполучених Штатах найкращі і найдорожчі професії – юристи і журналісти. Але юристи визначають власноруч, яка кількість людей буде мати адвокатську практику. Фантастична річ. Ми звикли до того, що в нас держава визначає, кому і які відцентровані напрями. Наприклад, яка кількість буде лікарів. А в Сполучених Штатах лікарі самі вирішують, яку кількість вважають необхідною і зможуть суспільство прокормити».

Не оминули своєю увагою студенти і судову справу «Гліб Головченко проти першого каналу РФ», яка вже понад 2 роки розглядається українськими судами. Наразі Гліб Головченко подав касацію на рішення Апеляційного суду, який, так само як і Печерський суд міста Києва відмовив Позивачу у задоволенні вимог. «На прикладі нашої судової справи ми бачимо, як складно в нашому суді довести свою правоту громадянину України. Якщо свою правоту не можуть довести журналісти, то про що вже казати звичайним громадянам?», - зазначив під час зустрічі Гліб Головченко.
За підсумками зустрічі Гліб Головченко поділився своїми враженнями: «Сьогодні у нас існує хибна думка по цілому ряду питань і вона не є інтегрованою до Європейської світової спільноти. В усьому світі правники є тими людьми, які стоять на захисті закону, а не понять. І от ці необхідності для нашої медійної сфери пов’язані. Тому що ми відстоюємо ті речі, які стосуються свободи слова і громадського контролю, а правники стоять на захисті прав людини».

В.Веселовська.


Немає коментарів: