пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

EGAP Challenge презентує в Миколаєві конкурс IT-проектів з призовим фондом в два мільйони гривень


9 листопада 2016 року у Кабінеті Міністрів України оголошено про старт другого циклу Національного конкурсу ІТ-проектів EGAP Challenge.

Головна мета конкурсу — пошук нових інструментів електронної демократії, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі — досягти нового рівня прозорості та ефективності.

Конкурс фінансується Швейцарською Конфедерацією і реалізується Фондом Східна Європа, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Прем’єр-Міністра України. Загальний призовий фонд циклу — 2 мільйони гривень.

Одеса вже вдруге бере участь у конкурсі, але вперше ми представляємо программу в Миколаєві. Регіональним партнером EGAP CHALLENGE в Одесі є Impact Hub Odessa.
Під час першого циклу конкурсу (квітень - вересень 2016) одесити перемогли з трьома проектами. Гранти виграли такі проекти: соціальна мережа для еко-активістів GoGreen, сервіс для розвантаження шкільних психологів «Портал психологической службы» і система електронного голосування для місцевих рад E-vox.

Цього разу EGAP шукає проекти у таких сферах:

  • інфраструктура,
  • освіта,
  • екологія,
  • агропромисловість.


Для участі у конкурсі потрібно зареєструвати проект чи ідею на сайті http://egap-challenge.in.ua та приїхати на креативний уікенд, який відбудеться в Одесі 10-11 грудня.

Деталі про критерії відбору та умови EGAP Odessa розповість керівник проекту в Одесі Єкатерина Квашенко на прес-конференції 21 листопада.

Початок об 11:00 у Колледжі преси.

За новинами та оголошеннями в рамках конкурсу слідкуйте на

http://egap-challenge.in.ua

https://www.facebook.com/EGAPUkraine


Довідка:

EGAP CHALLENGE — одна з ініціатив програми «Електронне врядування для підзвітності влади і участі громади» (EGAP), яка фінансується Швейцарською Конфедерацією і реалізується фондом «Східна Європа», Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Прем’єр-Міністра України. Програма спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій для вдосконалення управління державою, взаємодії влади і громадян, розвитку соціальних інновацій в Україні.

Коментар директора Швейцарського бюро міжнародного співробітництва Хольгера Тауша: «Швейцарія підтримує цю ініціативу з огляду на глибокі традиції та успішний досвід функціонування прямої демократії в нашому суспільстві. Ми вбачаємо великий потенціал у використанні новітніх інформаційних технологій для підсилення ролі громадян у розбудові власного майбутнього».


Немає коментарів: