вівторок, 25 жовтня 2016 р.

У 2016 році в Миколаєві створено понад 200 ОСББ

Станом на 1 жовтня у місті нараховується 518 ОСББ у 574 будинках (загальна площа будинків складає 2317,05 тис. кв. м), з них 270 ОСББ створено в 310 будинках комунальної власності. З початку року в місті створено 217 ОСББ, скликано 108 комісій з передачі будинків на баланс об’єднань.



Міською владою проводиться підготовка управлінців і фахівців для ОСББ. Так, у квітні Інститутом державного управління ЧДУ імені П. Могили спільно та департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської ради проведені курси підвищення кваліфікації за програмою «Організація та управління діяльністю об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», які пройшли 30 працівників органів місцевого самоврядування, працівники підприємств, які надають послуги з утримання будинків, представників громадських організацій. З початку року пройшли навчання за вказаною програмою 90 голів правлінь новостворених ОСББ.

Фахівці департаменту житлово-комунального господарства, Асоціація ОСББ Миколаєва, Фонд розвитку Миколаєва проводять роз’яснювальну роботу із зацікавленими мешканцями з питань створення ОСББ.

Крім того, житлово-експлуатаційними підприємствами внесені зміни до статутів та отримана можливість виступати в якості управляючих компаній. На сьогодні вже є 9 таких підприємств.


Немає коментарів: