вівторок, 27 вересня 2016 р.

Наукові пікніки зібрали тисячі глядачів



24-25 вересня у селищі Пісочин та місті Дергачі під Харковом вперше пройшли Наукові пікніки, метою яких було привернення уваги місцевих мешканців до якісної освіти своїх дітей.
Майже півсотні ентузіастів із числа професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів, співробітників наукових і культурних установ, підприємств і волонтерських організацій Харкова проста неба на майданчиках біля місцевих шкіл продемонстрували, пояснили та надали змогу відтворити більше сотні експериментів, провели рольові моделювання та ознайомили з роботою діючого обладнання. Співучасниками більше сотні дослідів із хімії, фізики, технології харчів і ліків, інженерії, фармакогнозії, польової медицини стали більше 3 тис. мешканців Пісочина та сотні школярів Дергачів. Також вони взяли участь у ігрових відтвореннях подій життя Григорія Сковороди та ситуативних задач із права.

“Маленькі діти простими малюнками показують дуже складні терміни, їм весело та цікаво, це їх розвиває”, – зауважує 14-річна ведуча юридичного квесту Анна. “Проводити Наукові пікніки в маленьких містах – відмінна практика, діти та дорослі мають бачити альтернативу депутатським концертам”, – відзначає місцевий активіст Олександр. “Чудова ідея. Завітали на пікнік, діти в захваті! Дуже круто”, – підсумовує Наталія Фісун із Дергачів.



Про підстави “експорту” Наукових пікніків в населені пункти районів області каже Юлія Індик, очільниця PR-департаменту телекомунікаційної компанії – одного із підприємств-учасників пікніків: “Майбутні спеціалісти зараз у школах, і щоб вони приходили до провідних компаній, робили їхніх клієнтів, скажімо так, щасливими (а не навпаки), нам треба максимально розвивати тут дітей і молодь”. Керівниця Наукових пікніків у ХарковіТетяна Баглай зазначає: “Причиною проведення Наукових пікніків у сільській місцевості є бажання підвищити інтерес школярів до якісних знань, зацікавити педагогічні колективи в покращенні навчального процесу методами унаочнення”.

Практика популяризації науки знайшла підтримку серед місцевих освітян – “Надалі подібні заходи хочемо провести по всьому району на базах, у першу чергу, потенційних опорних шкіл: в Солоницівській гімназії №3, Козачолопанському навчально-виховному комплексі та Вільшанській школі” – каже Оксана Колесникова, начальник відділу освіти Дергачівської РДА.
Автор: Громадський простір

Для довідки. Наукові пікніки були організовані біля Пісочинського колегіуму Харківського району та Дергачівської гімназії №3 Харківським міським громадським об’єднанням “ЦЕНТР РОЗВИТКУ ГРОМАД” за сприяння громадської організації “Альтернатива” і громадської організації “Деркачівська альтернатива” в рамках програми “Наукові пікніки малим містам” за фінансування проекту “Київський Діалог”, що реалізується Харківською правозахисною групою за підтримки ГО “Європейський Обмін” і Міністерства Закордонних Справ Федеративної Республіки Німеччина.


Немає коментарів: