четвер, 16 червня 2016 р.

А я Вам скажу, що у мене тепло і без газу

У 2015 році, коли відбулися підвищення тарифів на електроенергію та зростання ціни споживання за природний газ, я звернув увагу на програму Уряду по кредитуванню заходів з енергозбереження для населення. На території нашого селища Арбузинка Миколаївської області вона реалізовувалася через Державний «Ощадбанк», за рахунок, неї і вирішив придбати твердопаливний котел, до речі дію цієї програми продовжено і на 2016р.
Вибираючи із сотень моделей та модифікацій ТТ котлів, які можна придбати, вибір був зупинений на новому котлу, цікавого інноваційного винахіду нашого Українського виробника, модель цього котла ENERGY SF, яка в теперішній час користується попитом, як в Україні та і країнах ближнього зарубіжжя. Котел, економний, обладнаний електронним пультом керування, який керує турбіною подачі повітря та циркуляційним насосом системи опалення. Універсальний, працює на всіх видах твердого палива (вугілля, дрова, щепа та т.п.). Паливо не горить, а тліє над колосниками в 10-15 см, за рахунок такого низькотемпературного горіння, не відбувається шлакування золи.
Деякі характеристики говорять про те, що це - котел мрії для кожного. Так, котел розпалюється один раз в сезон, на одній загрузці палива (вугіллі), в залежності від потужності та вмісту загрузочної камери у міжсезоння - може працювати до 20 днів, в люті морози - до 10 днів. Має дуже високий ККД - 82%. Котел можна загружати паливом у зручний час, має проточні водяні колосники, обладнаний автоматичним блоком керування, хоча можна використовувати і механічний регулятор. Я наприклад, придбав собі котел на 10 квт, опалювання свого помешкання, площею біля 80 кв.м. почав 2 грудня 2015р., як паливо використовував вугілля «семєчку», розтопив його один раз і закінчив аж 2 квітня 2016р. за цей період випалив всього 1т 100 кг вугілля, у середньому у грудні, березні, котел споживав 7-8 кг вугілля за добу, а коли були «хрещенські морози» у січні 2016р. то споживання було на добу 14,5 кг. Обслуговування його у мене багато часу не забирало тобто раз у два-три дня догружав по декілька відер вугілля, і вибирав золу раз у 3-4 дні, проте в помешканні завжди була комфортна температура, десь 23 гр., що вранці, що ввечері. От порахуйте, за цей час витрачено було всього 1 оберемок дрів, в подальшому дрова не використовував, це скільки за рахунок такого котла можна зберегти зелених насаджень, який і так обмаль. До речі, хотів сказати про працівників ВАТ «Ощадбанку» професіоналів своєї справи, які дуже якісно, швидко мене обслугували по Державній програмі енергозбереження та повернули на мій рахунок кошти у сумі 20% від вартості котла. Хай їм бог дає здоров’я, щастя та велику кількість клієнтів.

На останок хотів сказати, що кожен кого зацікавить, модель цього котла може звертатися і отримає консультацію, відео роботи котла ENERGY SF кожний бажаючий може подивитися на каналі ютуб «Котёл Energy SF 10кВт отапливает квартиру в пгт Арбузинка Николаевской области». На завершення, користуючись нагодою, хотів подякувати за те, що діє така програма Уряду, за допомогою, якої можна покращити енергозбереження свого помешкання. Тепла у Вашій домівці і всього найкращого.


Пашинов Василь Васильович. 


Миколаївська обл.

смт Арбузинка

вул. Леніна 107 кв. 8

т-ф: 0984146935



1 коментар:

  1. В моем доме 240м2 на Троещине в Киеве тоже стоит такой чудо котел Enegy SF 25kw. Когда в первый же сезон эксплуатации котел начала работать до 2 недель на одной закладке топлива, я сам долго не мог поверить как такое возможно!!!

    ВідповістиВидалити