четвер, 17 березня 2016 р.

Досі у полоні перебуває 128 наших громадян

Серед заручників не тільки військові, які знаходяться в Донецьку та Луганську, а також ті, хто перебувають на території Російської Федерації. Це 79 українських військових і добровольців, які зі зброєю в руках боронили цілісність країни, та 49 цивільних осіб, які були затримані за безглуздими звинуваченнями, як от кримські активісти Олег Сєнцов та Олександр Кольченко.

Таку інформацію оприлюднив в ефірі підсумково-аналітичної програми «Погляд на тиждень» (щосуботи о 21:00 на телеканалі ZIK) радник голови СБУ Юрій Тандіт.

«Для нас дуже важливо повернути всіх. Більше того, на прикладі Надії Савченко і так званих «грушників» – різниця неймовірна. Про наших заручників там ми постійно говоримо, ми піклуємося про їхню долю, де вони, що з ними. Щодо звільнення Надії Савченко розвернута шалена кампанія. Звідти жодного разу про долю російських військових ніхто нічого не говорив. Вони навпаки намагаються «розчинити» їх родичів, обірвати всі зв'язки. Впевнений, існує навіть небезпека для життя росіян, яких повертає Україна», – прокоментував ситуацію з обміном полонених та звільненням заручників Юрій Тандіт.

Також радник голови СБУ наголосив на тому, що на сьогодні знайдено і звільнено 3015 українців.





Немає коментарів: