понеділок, 29 лютого 2016 р.

Пам'ятаємо миколаївця Карнауха


Виставка «Наше время состоит из нас», присвячена пам’яті Валерія Анатолійовича Карнауха (15.01.1959 – 1.03.2014), відомого миколаївського книговидавця і мецената, директора видавництва «Можливості Кіммерії», здійснена Миколаївським обласним краєзнавчим музеєм в рамках проекту «Миколаївські родоводи» за участі і активної підтримки творчого об’єднання «Дім Бахтових», соціологічного центру «Наваль Експерт», видавництва Ірини Гудим.
Рід Карнаухів – Цепеннікових має глибокі миколаївські корені. На виставці можна побачити документи і фотографії багатьох його представників. Серед них – батьки Валерія Анатолій Олександрович і Лідія Володимирівна, ветерани праці Науково-виробничого комплексу турбобудування «Зоря-Машпроект».
За допомогою предметів побуту 60-х років ХХ ст. створено узагальнений образ будинку і подвір’я з голубником на миколаївській Слобідці, де проходило дитинство Валерія та його братів Володимира і Сергія.
Центральне місце експозиції займають матеріали, що висвітлюють видавничу і громадську діяльність Валерія Анатолійовича Карнауха.



У назві виставки використаний рядок з вірша Катерини Голубкової, присвячений Валерію Карнауху: «Наше время состоит из нас». Навколо розумного, енергійного, патріотично настроєного видавця згуртувалась творча еліта міста. Валерій Анатолійович підтримував усі починання, які здавалися йому гідними утілення в життя. На виставці представлені книги, картини, афіші виставок, особисті комплекси миколаївських художників, літераторів, істориків, краєзнавців.

Окремий стенд оформлено як колаж з фотографій В.А. Карнауха в різні періоди його життя: у хвилини роботи у видавництві, на офіційних заходах, в оточенні своїх друзів і однодумців, рідних і близьких.

Відкриття виставки відбудеться 1 березня 2016 р. о 14 год. За адресою м. Миколаїв вул. Набережна 29.

Довідки за телефоном: 37-70-14.



Немає коментарів: