пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Активісти «Азова» зірвали чергову спробу комуністів провести антиукраїнську акцію

17 лютого комуністи з радянською символікою, прапорами та георгіївськими стрічками спробували встановити меморіальний знак Володимиру Щербицькому за адресою вул.Десятинна, 8 в столицi.
Володимир Щербицький – комуніст, який переслідував українців та знищував дисидентський рух. За його правління у тюрмах були закатовані світочі української літератури, серед них Валерій Марченко та Василь Стус. При ньому була посилена русифікація України, а система освіти і діловодства здійснювалися виключно російською мовою. Саме Щербицький приховав трагедію Чорнобильської АЕС, в результаті чого загинуло і було скалічено тисячі українців.
Активісти ЦК «Азов» зірвали наміри комуністів, відібрали меморіальну дошку, яка у поціновувачів Щербицького виявилася звичайним банером. Банер, разом з відібраною радянською символікою катів українського народу, активісти ЦК «Азов» привселюдно спалили.

Комуністи чинили агресивний опір, кидалися на активістів ЦК «Азов», застосовуючи електрошокери та балончики з перцевим газом.

Серед учасників акції були знані сепаратисти: Ігор Пліцин, Михайло Кононович та Амар Аль-Ані - всі вони є членами Комуністичної партії та навколосепаратистського осередку, виступають з закликами роз’єднання української землі та не приховують своєї проросійської позиції. На сторінках у соцмережах підтримують позицію РФ, підписані на новини та спільноти «Новороссия» та «Антимайдан», ведуть щоденну активну антиукраїнську пропаганду. У своїх дописах та картинках прямим текстом закликають сепаратистів додаватися до них в друзі.

Акцію сепаратистів було зірвано, а їх розігнано. ЦК «Азов» нагадує, що завжди стоятиме на захисті цілісності України та не дозволить сепаратистським ворожим формуванням провадити на території нашої держави свою діяльність. Ми також просимо відповідні владні структур вжити заходів і розпочати розслідування щодо сепаратистів, які спокійно живуть у центрі України та безперешкодно намагаються проводити свої акції.
ПРЕС-СЛУЖБА АЗОВ


Немає коментарів: