четвер, 14 січня 2016 р.

Театротерапія

Івано-Франкіській академічний обласний українскій музикально-драматичний театр зробив новий арт-проект "Оскар і Рожева пані",  про який почали говорити. Ерік-Емманюель Шмітт французький письменник, драматург написав історію невиліковно хворого 10-річного Оскара, який за порадою Рожевої Пані пише листи до Бога. Як зазначає автор "... ця історія - про мужність, яка конче необхідна, щоб сказати те, про що інші мовчать..."
Ініціатор та режисер театрального арт-проекту, директор театру Ростислав Держипільский за мету проекту взяв - привернути увагу суспільства до проблем паліативної допомоги важкохворим українським дітям. Разом з Ірмою Вітовською, виконавицей головної ролі та Святославом Вакарчуком з гуртом "Океан Ельзи", та художником Андрієм Єрмоленко, зробили надзвичайно емоційний спектакль. Разом з дорослими акторами на сцені - звичайні діти з шкіл Франківська, які ходять до театральної студії. Арт-проект передбачає синкретизм - пластику, анімацію, драму.
В самому Івано-Франківську спектакль йде 1 раз на місяц. Він був вже представлен в столиці, та мільоних містах . Як і намагались автор і команда арт-проекту, він привернув увагу суспільства до проблем паліативної допомоги невиліковним дітям. дітей, що мають хвороби несумісні з життям, не можна вилікувати, проте їм можна подарувати гідне життя і справжнє дитинство на той час, який їм відведено.

Сценічна історія, яку ми рекомендуємо переглянути, спроба достукатись до найзаскорубліших сердець через емоції, наповнені болем і вірою.
С.Ліманов.


Немає коментарів: