неділю, 6 грудня 2015 р.

Візит Байдена до України має зосередитися на правах людини та правосудді

Напередодні візиту віце-президента Байдена до України, що розпочнеться в неділю, та запланованого звернення до українського парламентуFreedom House опублікувала таку заяву:
«Візит віце-президента Байдена до України дає можливість підтримати розвиток сильних
Вот они - депутаты минувшего созыва ВРУ, которые 16.01.2014 голосуют руками за запрет свобод. Узнаете?
демократичних інституцій і практик»– сказав Марк П. Лагон, президент Freedom House. «Корупція, безкарність за порушення і дискримінація становлять загрозу самому існуванню демократії та прав людини в Україні. Віце-президент повинен закликати українських лідерів розслідувати і переслідувати тих, хто досі не понесли відповідальності за порушення прав людини на Майдані; включити нещодавні комплексні антидискримінаційнінорми до проекту нової Конституції; реформувати судову систему та прокуратуру; і гарантувати права більш ніж 1 400000 внутрішньо переміщених осіб в Україні. Ці реформи мають відбуватись в тісній співпраці з громадянським суспільством».
Віце-президент Байден здійснить свій п'ятий візит до України, починаючи з 2009 року.
Конституційній комісії доручено підготувати нову конституцію до кінця року. У той час, як Рада заборонила дискримінацію на робочому місці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності в листопаді 2015 року, ці гарантії можуть зникнути після прийняття нового трудового кодексу. Значна частина з 1 400 000 внутрішньо переміщених осіб в Україні досі не можуть отримати доступ до основних послуг.
Україна отримала рейтинг «частково вільна» у щорічному звіті «Свобода в світі» 2015 року, «частково вільна» в звіті «Свобода преси» 2015 року, «частково вільна» у звіті «Свобода в Мережі» 2015 року, і отримує оцінку демократії 4,75 за шкалою від 1 до 7, з 7 є найгіршою можливою оцінкою, в звіті «Країни перехідного періоду» 2015 року.

Додаткова інформація
Freedom House, заснована в 1941 році Елеонорою Рузвельт, Венделлом Вілкі та іншими американцями, є найстарішою неурядовою організацією у Сполучених Штатах Америки. 
Freedom House бачить свою місію у поширенні та захисті демократії та свободи по всьому світу. Протягом тривалого часу організація є енергійним прихильником демократичних цінностей та стійким опонентом диктатур – як крайніх лівих, так і крайніх правих.
Ми переконані, що свобода є можливою лише в умовах демократичних політичних систем, у яких влада підзвітна власному народові; де панує верховенство права; і де гарантовані свобода вираження думки, зібрань та віросповідання. 
Freedom House виконує функцію каталізатора змін, працюючи безпосередньо зі сміливими громадянами у всьому світі та підтримуючи ненасильницькі громадянські ініціативи у суспільствах, де свобода перебуває під загрозою.
Freedom House підтримує глобальне поширення свободи, поєднуючи дослідницьку роботу, адвокацію та підтримку безпосередніх дій.
ДОСЛІДЖЕННЯ: Серйозна дослідницька методологія Freedom House надала організації репутацію одного з базових джерел інформації щодо стану свободи у світі. Починаючи з 1972 року, Freedom House публікує своє щорічне дослідження “Свобода у світі”, у якому досліджується стан прав і свобод людини в усіх країнах світу. Дослідження готується на основі щорічного огляду свободи преси, аналізу трансформацій у посткомуністичному світі, інших публікаціях.
АДВОКАЦІЯ: Freedom House прагне заохотити відповідальних за вироблення державної політики у США, урядові та міжнародні інституції до здійснення політики, яка би просувала демократію та права людини у всьому світі. Freedom Houseсприяла ставновленню світової демократичної спільноти, вела активну кампанію за реформування Ради ООН з прав людини, та працює з корпорацією Millenium Challenge задля досягнення високих стандартів у країнах, що отримують допомогу. 
ДІЯ: Через обміни, гранти і технічну допомогу, Freedom Houseпроводить тренінги та надає підтримку захисникам прав людини, громадським організаціям, та журналістам заради досягнення системних змін у країнах по усьому світі. 


Немає коментарів: